Szakmai anyagok pedagógusoknak, diákoknak

PEER GYNT

Ha  erre a linkre  kattintanak, az elvezet a letölthető dokumentumok között olvasható elemző-értelmező íráshoz, amely segíthet az előadás pontosabb értésében diákoknak és felnőtteknek egyaránt. Itt pedig egy Kalauz Peer Gynt vándorlásához!

A MAGÁNY VÁLTOZATAI – '56 UTÁN

Ha  erre a linkre  kattintanak, az elvezet a letölthető dokumentumok között olvasható, további hasznos információkat és linket tartalmazó ajánlónkhoz.

ZENTA, 1697

Az előadás teljesebb megértéséhez a letölthető dokumentumok között olvashatnak hasznos szempontokat, továbbá minden iskolai csoportnak, osztálynak figyelmébe ajánljuk a következő lehetőséget:

A SZVING MEG A TANGÓ

Néhány hasznos szempontot olvashatnak a az előadáshoz a letölthető dokumentumok között, továbbá figyelmükbe ajánljuk a következő lehetőséget:

A GAZDAGSÁG

A letölthető dokumentumok között található Németh Ervin írása. Színházunk dramaturgja izgalmas szempontokat kínál Arisztophanész komédiájának pontosabb értéséhez.

MÁTYÁS KIRÁLY KRÓNIKÁI

A letölthető dokumentumok között található anyagban a pedagógusok érdeklődésére tarthat számot a rendezővel, Szabó Attilával készített interjú, míg a gyerekek egy játékos feladat megoldásával készülődhetnek az előadásra. 


Ha a gyerekeknek kedve támadna Mátyás-történeteket játszani, ezen a linken letölthető színházunk dramaturgjának, Németh Ervinnek egy darabja, amely három Mátyás-legendát dolgoz fel dramatikus játék formájában. A színpadi játék címe: Ki itt a király?

 

PÉTER ÉS A FARKAS

Alekszej Batrakovnak, a Sopron Balett orosz koreográfusának a mesebalettjéhez színházunk dramaturgja, Németh Ervin készített a kisiskolásoknak szóló (de mások által is jól használható), sok érdekességet tartalmazó játékos segédanyagot. Ajánljuk a színházi darab feldolgozásához, ének- vagy irodalomórákon való felhasználáshoz (ismeretek, történetalkotás szóban és írásban). Az anyag letölthető itt, vagy a Színházi játékok gyerekeknek, diákoknak fül alatt is!

 

MINDÖRÖKKÉ JÚLIA

Németh Ervin darabjához - amelyet a Soproni Petőfi Színház mutat be - maga a szerző, a színház dramaturgja készített a diákok számára oktatási segédanyagot, amely segít a színpadi játék megértésében.

A lap alján található Kapcsolódó dokumentumok között megnyitható és le is tölthető!

AMIKOR A SZÍNHÁZ NEVEL...

Színház-pedagógiai napok a Soproni Petőfi Színházban
2018. április 4-5. (szerda-csütörtök)
Helyszín: Festőterem

____________________________________________________________________________________________________________________

A részletes program letölthető az oldal alján található Kapcsolódó dokumentumokból.

 

ÁRMÁNY ÉS SZERELEM - SOKSZÍNŰEN

Az Ármány & szerelem című rockzenés játékhoz olvasható néhány adalék: ​talál az érdeklődő egy linkgyűjteményt, amely elvezeti a színész- és zenészinterjúkhoz – többek között Demjén Ferenccel is készült egy rövid beszélgetés –, áttekintheti röviden Schiller legfontosabb munkáit, s ha akarja, egy kattintással máris a dráma legfrissebb magyar fordítását olvashatja, tájékozódhat felvonások szerint a cselekményről, végül pár kép rátekintést nyújt az Ármány és szerelemből készült magyar színházi előadások játéktereire.

A lap alján található Kapcsolódó dokumentumok között megnyitható és le is tölthető!

LUDAS MATYI ÉS ROKONSÁGA

A Zentai Magyar Kamaraszínház által bemutatott darabhoz a színház dramaturg-drámatanára, Németh Ervin készített a pedagógusok és gyerekek számára oktatási segédanyagot, amely az iskolai tananyaghoz képest is sok újdonságot tartalmaz.

A lap alján található Kapcsolódó dokumentumok között megnyitható és le is tölthető!

A POKOLI PUNCSPANCS

Elérhető a pedagógusoknak és gyerekeknek is szóló Michael Ende, a "gyerek-firkász" című írásunk, amely a színházi előadáshoz csinálhat kedvet, vagy éppen az előadás után is hasznos olvasmány lehet.

A lap alján található Kapcsolódó dokumentumok között megnyitható és le is tölthető!

 

 

 

PROLÓGUS 
a Zsugori című zenés komédia értelmezéséhez

Néhány szempontot ajánlunk a színházi előadásról szóló beszélgetéshez:

a commedia dell' arte és a farce stílus hagyományai;
a komáromi "couleur locale" - Simai Kristóf átirata;
az eredeti Simai-darab előbeszéde.

A lap alján található Kapcsolódó dokumentumok között megnyitható és letölthető!

Az előadáshoz kapcsolódóan riportokat olvashatnak, képeket találhatnak honlapunkon az alábbi linken: https://www.soproniszinhaz.hu/hirek/882-zsugori-talalkozik-a-diaksaggal.html

 

Pjotr Iljics Csajkovszkij - William Fomin

DIÓTÖRŐ

A Sopron Balett elóadása

A táncjáték részletes cselekményét - képekkel illusztrálva - elolvashatják és letölthetik a Kapcsolódó dokumentumok között.

Kapcsolódó dokumentumok