A SZENVEDÉLY ÉVADA - 2023/2024

Kedves Közönségünk!

Köszönöm, hogy megtisztelik a színházat hűségükkel, szeretetükkel, érdeklődésükkel, nyitottságukkal! Köszönöm, hogy újra és újra hitet tesznek a kultúra és a művészet mellett! Az önök megtisztelő gesztusára mi is szeretettel, értően és felelősséggel fogunk reagálni, és mindent megteszünk, hogy az önök  elvárásainak megfeleljünk. Hittel és szenvedéllyel fogjuk végezni a dolgunkat, ezt megígérem.

Higgyék el, nem mindegy, milyen impulzusok érik egy színházi előadás közönségét, hogy démonikusan sötét vagy harmonikusan fényes, magasrendű világba nyer-e bepillantást.

Bízunk benne, hogy önök hamar ráéreznek alkotóink szándékára, és örömmel fogadják azt. Bizalmukat a színház felelősséggel, nagy szeretettel kezeli. Reméljük, önök már nem tudják elképzelni életüket a Soproni Petőfi Színház nélkül.

A műveltséghez bátorság kell, mondta Márai Sándor. A színház világítótorony, hagyomány, templom. Az itt élő embereknek fényt és reményt sugárzó erőközpontja, az értékek állandóságának biztos lelőhelye. A kultúrába fektetett energia hatalmas erővel zúdul újra vissza a társadalom testébe a színház rejtélyes világának csatornáin át. A színház élő, pulzáló erőforrás, amely nélkül a világ színtelen és reménytelen lenne.

Legyen ez az évad a közös szenvedélyünk évada!

 

Kiss József,

a Soproni Petőfi Színház

igazgatója