Hírek - 2017. október 18.Díszelőadás Zentán

Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című díszelőadásával avatják fel a Zentai Magyar Kamaraszínház új, 73 férőhelyes játszóhelyét október 19-én. A főszereplő Szilágyi Tibor, a rendező Pataki András. A produkció novembertől Sopronban látható.

Ebben az évadban a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamaraelőadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című egyrészes drámáját. Ennek a produkciónak a premierje rendhagyó módon Zentán lesz október 19-én, díszelőadásként ezzel avatják az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet. Ezután novembertől a leghűségesebb városban tekinthető meg a darab, majd később a Nemzetiben is színpadra kerül.

Az előadásban Arnold Rubek professzort, szobrászt Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész alakítja. Maját, Rubek feleségét Szőcs Erika, Irenét, az egykori múzsát Molnár Anikó játssza. Ulfhejm földbirtokos szerepében Szélyes Ferenc Jászai-díjas színművész látható. A fürdőszálló igazgatójaként Wischer Johann lép színpadra. A Diakonissza szerepében Varga Fekete Kinga, a Kaposvári Egyetem művészeti karának negyedéves hallgatója és Diószegi Imola látható kettős szereposztásban. Lars, a szolga Major Zsolt lesz. A produkció különlegessége, hogy Varga Gábor jazz-zenész élőben játszik a darab közben a jelenetekhez, hangulatokhoz illő muzsikát.

A dramaturg Katona Imre, a jelmeztervező Szélyes Andrea, a fény a Magyar Teátrum díjas Kovács Ferenc munkája. A rendező és díszlettervező Pataki András.

Fotók a próbáról itt:

https://www.soproniszinhaz.hu/hirek/880-ibsen-bemutato-szilagyi-tibor-visszatert.html
 

Riport a zentai próbáról: