Hírek - 2024. április 22.Tarolt a Csókos asszony

Hatalmas közönségsikert ért el a Csókos asszony stábja a szombat esti premieren a Soproni Petőfi Színházban. Az évad utolsó előadásának csapatát, alkotóit hosszú ideig ünnepelte a közönség.


Kiss József, a színház igazgatója, a darab rendezője az évad végére választotta Zerkovitz Béla és Szilágyi László népszerű operettjét, hogy ezzel az előadással egy szép, emlékezetes tavaszköszöntő ajándékot nyújtsanak át a nézőknek megköszönve egész évben tartó hűségüket. Vastapsot kaptak mindezért.


A premier utáni köszöntőt Kóczán Péter, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg. Beszédében kiemelte, nagyon jól sikerült az évad utolsó, legnagyobb kiállítású előadása, s ez elmondható az egész szezonról, mert minden produkció sikert, megbecsülést hozott a Petőfi Színház társulatának, az egész intézménynek és a városnak. Érzik, hogy az itt folyó munkának visszhangja van a településen, és azon túl is. Hangsúlyozta, az elmúlt évek nehézségei után a város kulturális élete újra lendületbe jött, s ez annak is köszönhető, hogy érezték a város közösségének, vezetésének támogatását, odafigyelését.

 

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere szintén gratulált az egész stábnak. Ahogy fogalmazott, klasszikus színházi előadásban, csodálatos élményben volt része, nagyszerű estet adott  a soproni színház a nézőknek, nemcsak most, mert az évadban kiváló előadásokban volt része mindenkinek, és arra biztatta a társulatot, hogy csak így tovább menjenek előre.  


 
Kiss József, a darab rendezője elmondta, nagyon boldog, hogy látja mindenki örömét, megköszönte az egész stáb munkáját, méghozzá rendhagyó módon, színészi, drámaírói vénáját elővéve egy, a darab hangulatához illő humoros, poénos írását olvasta fel, s ebbe foglalta bele köszönetét a csapatnak, akik szintén megtapsolták őt.
A Csókos asszony áprilisban és májusban látható a Soproni Petőfi Színházban. 


(V.R.)