Hírek - 2022. május 6.Remek a csillagállás

Nagyon jó csillagállás alatt született meg az előadás. Zseniális zenével, szuper koreográfiákkal, erős rendezéssel, fantasztikus kollégákkal várjuk a nézőket egy szórakoztató, közönségbarát, szerethető revüoperettel, amelyre remélhetőleg sokáig emlékeznek majd. A Bál a Savoyban egy csoda Sopronban! Mi nagyon szeretjük! - így invitálja a közönséget Kisfaludy Zsófia, aki Daisy Parkert játssza Ábrahám Pál művében. A produkció premierje május 7-én lesz a leghűségesebb város teátrumában.

Kisfaludy Zsófia Daisy Parkert formálja meg az előadásban. Ez a feladat azért is kedves számára, mert a szerep két dalával vizsgázott több mint tíz éve a Madách Színház musical stúdiójában, fellépésein gyakran énekelte a népszerű betétdalokat és nagyon örül annak, hogy most eljátszhatja a történetben az Amerikából érkező dzsesszzeneszerzőt. A német nyelvű előadások hatalmas sikere után most magyarul is szeretné elvarázsolni a közönséget.

A színművésznő elmondta: az egész előadás középpontjában a márkinak és feleségének szerelme, házassága, illetve krízise áll. Béres László rendező kimondottan az asszony lelkivilágának bemutatására helyezi a hangsúlyt. Olyan kérdéseket feszegetünk a darabban, mint hogy mi számít hűtlenségnek, hol a határa a férfi-nő kapcsolatban a megcsalásnak fizikailag, bókokban vagy akár csak gondolatban. Ugyanakkor az előadás szabadságot ad a nézőnek, hogy megtalálják a válaszokat, megkeressék a határokat, akár a saját életükben is.

Kisfaludy Zsófia és Peller Károly, azaz Musztafa bej párosa, a táncoskomikus és a szubrett hozza el az előadásban a humort és szórakoztatást a drámai pillanatok közé.

- Már német nyelven is imádtam játszani ezt a szerepet. Minden van benne, amit szeretek: ének, tánc, sok játéklehetőség, humor és egy kis dráma is. Rappelünk, szteppelünk, közben a nagyszerű partnerem, Peller Károly még pörget, forgat, feldob, szóval tele van energiával a színpad. A német változathoz képest egy újítást is észrevehetnek majd a nézők a szerepformálásomban. Mivel egy New York-i vagány fiatal nőt játszom, amerikai akcentussal beszélek. A használt angol szavak és kifejezések azonban egyértelműek, érthetőek lesznek a közönségnek a szövegkörnyezetből, szituációkból. Mi már nagyon várjuk a nézőkkel való találkozást, és bízunk benne, hogy a bérletes előadások után még sokszor lesz Bál Sopronban - vagyis a Savoyban.