Hírek - 2022. április 7.Búcsúzik A padlás stábja

Elköszön a közönségtől A padlás musical stábja április 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) délután három és este hét órakor a Soproni Petőfi Színházban. A Varázskönyv utoljára nyílik ki egy hatalmas sikersorozat után, a színészgárda nagyon készül, hogy emlékezetesek legyenek a nézőkkel ezek a bérletszünetes találkozások. A szereplők önfeledt játéka, a zenekaros hangzásvilág, a slágerré vált dalok, mint a Fényév távolság, a Szilvásgombóc, vagy az Örökre szépek, a legendás történet kicsikre és nagyokra egyaránt hatottak, s legtöbbször felállva ünnepelték a csapatot. Most hasonló hangulat vár mindenkire, aki még egyszer szeretné látni az előadást a leghűségesebb városban.    

A padlás nagyon várt soproni bemutatója 2020-ban volt, s az októberi premier óta töretlen a darab sikerútja. A színpadra állított történelmi időutazás - Pataki András rendező abba korszakba vitte vissza az egész történetet, amikor Presser Gáborék megírták művüket - a színészek emlékezetes teljesítménye, a 25 tagú zenekar magas színvonalú játéka mind hozzájárultak a vastapsokban mérhető fogadtatáshoz.  Akad olyan néző, aki eddig hétszer ült be az előadásra, annyira lenyűgözte a produkció. Az Aida és a Valahol Európában musicelek sikerei után A padlás is beírta magát a teátrum aranyoldalaira.  

A musical több mint harminc évre visszanyúló történetében először fordult elő, hogy nem zenei alapról, hanem minden egyes alkalommal a színpadon játszó 25 tagú zenekar kíséretében szólaltak meg az előadás ikonikussá vált dalai Oberfrank Péter vezényletével. A Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar azt az átiratot használja, amit maga a zeneszerző, Presser Gábor és Holló Aurél, az Amadinda együttes tagja készítette még 2009-ben, s azóta is csiszoltak a művön, így az országban ezt a változatot még senki nem játszotta.

A stáb most négy bérletszünetes előadással köszöni meg a közönségnek azt a szeretetet, amellyel körbevették a produkciót.

A padlás csapata:

Az előadásban a Rádióst Papp Attila játssza. Sünit Molnár Anikó formálja meg, a Mamókát Szőcs Erika alakítja, Barrabás– Révész szerepében Marosszéki Tamás látható. A Herceg Savanyu Gergely, a Lámpás Orbók Áron, a Kölyök Kisfaludy Zsófia, a Meglökő Kiss Noró. Témüllerként Major Zsolt, Detektívként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Az Üteg Rovó Péter, Robinson, felvételről, Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. A szobor Füsi Zsolt. A koreográfus és szcenikus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A díszlet és rendezés a Jászai-díjas Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc. A korrepetitor Sárdy Barbara, a kreatív munkatárs Pomezanski György. A vizuális tervező András Fruzsina. A rendezőasszisztens Simon Andrea, az ügyelő Horváth Dávid. Az előadás két karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt.  

A padlás soproni szereplőit a januári előadások alkalmából kérdeztük arról, ők miért szeretik ezt a produkciót:   

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2099-a-padlas-radios-csodak.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2097-a-padlas-suni-varazskonyve.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2092-a-padlas-hercegi-szavak.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2094-a-padlas-itt-a-lampas!.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2096-a-padlas-kolyokido.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2090-a-padlas-januari-10-es!.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2093-a-padlas-kie-a-palya-.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2098-a-padlas-rendorsztori.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/2091-a-padlas-indul-a-varazslat!.html