Hírek - 2021. október 15.Fergeteges Vadak Ura

Fergeteges hangulatban, vastapsos sikert, nagy ünneplést hozott A Vadak Ura - The Covenant című családi musical sajtóbemutatója csütörtökön este a budapesti RaM Színházban. A Soproni Petőfi Színház és a TBG Production közös előadását Pataki András Jászai-díjas rendező állította színpadra. A premierhétvége után országos turnéra indul a népes stáb. A közönség jövő nyáron a fertőrákosi barlangszínházban láthatja a darabot hat alkalommal. Részletek és további hírek az évadnyitányról itt.

A Soproni Petőfi Színház őszi évada különleges nyitánnyal kezdődött, távol a leghűségesebb város teátrumától. A Peer Gynt drámai költemény október közepétől a Komáromi Jókai Színházban bérletes előadásként tekinthető meg, mindemellett meghívást kapott Pozsonyba, a Szlovák Nemzeti Színházba. A Vadak Ura premierjét pedig most Budapesten tartották. Így a közönség először november elejétől találkozik a társulattal hazai környezetben. Ekkor hármas starttal láthatják a nézők A szabadság évadának felnőtt bérletes előadásai közül az Emigránsok színjátékot, az István király tragédiát és a Széchenyi című történelmi drámát a Soproni Petőfi Színházban, illetve a Liszt Ferenc Kulturális Központban.

A Vadak Ura stábja pedig már készülődik arra, hogy elindulhasson további hódító útjára. A leghűségesebb város teátrumának tagjai, Kisfaludy Zsófia, Papp Attila, Savanyu Gergely, és a társulathoz az elmúlt években csatlakozó művészek közül Füredi Nikolett, Békefi Viktória, Fésűs Nelly, Szentmártoni Norman, Kósa Zsolt is szerepelnek a sztárénekesek felvonultató nagyszabású előadásban, melyet Pataki András rendezett. Az író Egressy Zoltán, a zeneszerző Sebestyén Áron, a dramaturg és a dalszövegek szerzője Müller Péter Sziámi, a jelmeztervező Zséli Csilla, a koreográfusok Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika. Újra Kiss Jenő és a Forward Productions LED-fal díszletei, animációit varázsolják el a közönséget kilencven négyzetméteres tematikus térben. A Re-Production irányításával pedig a színházakban várhatóan 28, az arénákban 40 tagú tánckar tud színpadra lépni. A kreatív ötletgazda Vona Tibor. 

A sajtóbemutatón a média képviselői mellett a meghívott vendégek között ott ült Bodrogi Gyula, Nemcsák Károly, Nagy Gábor, Pelsőczy László, Hűvösvölgyi Ildikó, Szóka Júlia, Horányi László, Domoszlai Sándor és több színházi szakember. Az élénk művészi érdeklődés annak is szólt, hogy a Tesla musical országos sikere után ismét nagyszabású előadást készített a darab alkotói csapata. A vastaps és hosszú ünneplés méltán szólt az egész stábnak, akik magas színvonalon, hatalmas energiával állították színpadra a látványos, szórakoztató, remek dalokkal, parádés táncokkal, jelmezkavalkáddal, emlékezetes színészi alakításokkal, énekesi teljesítményekkel megfűszerezett darabot.  

A Vadak Ura - The Covenant a tervek szerint jövő júliusban látható a fertőrákosi barlangszínházban. Az előadás honlapja sok információval itt:

http://www.tbgprod.hu/event/8/description