Hírek - 2020. október 10.A padlás tovább tarol

Újabb nagy, vastapsos ünneplésben volt része A padlás félig mese, félig musical stábjának a pénteki bérletszünetes előadáson a Soproni Petőfi Színházban. Többen felálltak a székükből, úgy köszönték meg a kirobbanó erejű és hatású produkciót. Ma kétszer látható a darab a leghűségesebb város teátrumában és október 17-től jönnek a bérletes alkalmak. Az eddigi fogadtatást látva emlékezetes sorozatra készülhet a stáb és a közönség.  

Musicaltörténelmet teremtett a Soproni Petőfi Színház azzal, hogy A padlás című produkció szimfonikus változatra átírt dalai minden egyes előadáson 25 tagú zenekar kíséretében szólalnak meg. A hatalmas sikerű darab érdekessége, hogy a cselekmény 1986-ban játszódik, amikor Presser Gáborék megírták a művüket. 

A  hűség évadának a közönség által legjobban várt bemutatója Sopronban A padlás című félig mese, félig musical. A stáb is nagyon készült erre a produkcióra, a kulturális intézmények bezárása után Pataki András Jászai-díjas rendező vezetésével júniusban kezdték el újra próbálni a darabot. Az előadást felállva ünnepelték a nézők az első októberi bérletszünetes alkalommal. Úgy látszik, a produkció nagyon megtalálta az utat a közönség szívéhez, lelkéhez. A kiemelkedő színészi, énekesi teljesítmények, a hangzásvilág mindenki számára lenyűgözően hat. 

 A csapat:

Az előadásban a Rádióst Papp Attila játssza. Sünit Molnár Anikó formálja meg, a Mamókát Szőcs Erika alakítja, Barrabás–Révész szerepében Marosszéki Tamás látható. A Herceg Savanyu Gergely, a Lámpás Orbók Áron, a Kölyök Kisfaludy Zsófia, a Meglökő Kiss Noró lesz. Témüllerként Major Zsolt, Detektívként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Az Üteg Rovó Péter, Robinson, felvételről, Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. A szobor Füsi Zsolt. A koreográfus és szcenikus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A díszlet és rendezés a Jászai-díjas Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc. A korrepetitor Sárdy Barbara, a kreatív munkatárs Pomezanski György. A vizuális tervező András Fruzsina. A rendezőasszisztens Simon Andrea, az ügyelő Horváth Dávid. Az előadás két karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt.


A padlást ma kétszer bérletszünetben, október 17-től pedig bérletes előadásként tekintheti meg a soproni közönség.

Fotók: Szita Márton