Hírek - 2019. szeptember 7.Nyílt nap: itt a program!

Ismét feltárul a kulisszák varázslatos és titokzatos világa a Soproni Petőfi Színház nyílt napján szeptember 14-én (szombaton) délelőtt tíz órától. A népszerű, épületet bejáró programok mellett Mesesarok, jelmeztár látogatás, zsíros kenyér és fröccs party várja a közönséget. A társulat tagjai a kedvenc verseiket is elszavalják, miközben a színpadon A csodatévő lány táncol, s érkezik a Peer Gynt előadás zenekara.

A népszerű kulisszajárás délelőtt tíz órától tart félórás váltásokkal fél kettőig. (Előzetes regisztráció a helyszínen vagy a muvtitkarsag@prokultura.hu címen.) Jelmeztár látogatásra délután három órától este hatig nyílik lehetőség, közben színházi történeteket mesél Farkas Tamás színművész. A Mesesarokban a második emeleten délelőtt tíz és fél tizenkettő között Ács Tamás, Molnár Anikó és Szőcs Erika várja a kicsiket. A Sopron Balett A csodatévő lány című című táncjátékot adja elő délután három órakor a színpadon. A leghűségesebb város teátrumának színházi nevelési programjához tartozó produkciót Alekszej Batrakov rendezte, a foglalkozásvezető Németh Ervin.

A színház nézőtéri büféjében délután öt és hat között a társulat népszerű művészei mondják el kedvenc verseiket, majd zsíros kenyér és fröccs party kezdődik a színészekkel, a mixer Szélyes Ferenc lesz. A napot este fél hétkor koncert zárja. A Peer Gynt előadás zenekara (Varga Gábor,  Kónyai Flórián, Sárközi Gábor és Stöckert Ádám) lép közönség elé. 

A nyílt napon tíz százalék kedvezménnyel vásárolható a 2019/2020-as évadra szóló színházbérlet.