Hírek - 2018. július 18.Próbálnak a musicalmesterek: werkfotók

Egekbe emelkedett az adrenalin és energiaszint a fertőrákosi barlangszínházban. A SingSingSing Masters Musical Show társulata gőzerővel készül a csütörtöki bemutatkozásra. A próbán jártunk, ahol az is kiderült, miért keverik össze Buch Tibort Vajtó Lajossal, Fésűs Nelly párjával, mennyire örül annak Vastag Tamás, hogy Frank Sinatra-dalt énekelhet, hogyan szorít egymásnak a testvérpár: Stéphanie és Yannick Schlesser és milyen erővel képes a Fantom-duettben Füredi Nikolett leénekelni a csillagokat az égről.

A SingSingSing Masters Musical Show csapata, a Csóka Péter vezette Jackdaw zenekar, 14 táncos és a kórus Szakál Attila rendező-koreográfus vezetésével nagy izgalommal próbál a barlangszínházban. A közönség számára emlékezetes produkciót szeretnének adni, és megmutatni, milyen gazdag is a világ musical irodalma. Ők pedig ebben a stílusban mesterei annak, hogy ennek illusztrálása látványos és színvonalas legyen. Az előadásban részletek hangzanak el többek között a Grease, az Elisabeth, a Jekyll & Hyde, a Rómeó és Júlia, a Moulin Rouge, a  Nyomorultak, a   Broadway Shows, a  Wedding Singer, a Frozen, a  Notre Dame, a La Mancha lovagja című zenés darabokból.

Szinte minden fellépő a kedvenc dalát énekli majd. Nemzetközi társulat jött most össze.  A londoni Joël Wood, a Párizsból érkező és tavaly az Aida főszerepét magyarul hatalmas sikerrel éneklő Stéphanie Schlesser, valamint testvére, a brüsszeli Yannick Schlesser, aki a könnyűzenében is otthonosan mozog, amikor nem voltak színpadon, nagy tapssal jutalmazták a hazai színeket képviselő énekeseket: Feke Pált, Vastag Tamást, Füredi Nikolettet, Fésűs Nellyt, Buch Tibort, Savanyu Gergelyt, Kiss Norót és Papp Attilát.

Yannick A Notre Dame és a Nyomorultakból is énekel számokat, Joël Wood a Jekyll & Hyde és a Rómeó és Júlia  egy-egy népszerű dalát énekli majd és persze meglepetéssel is készülnek. Stéphanie duettekben és szólóban is színpadra lép, természetesen Aidaként is énekel. Mindegyikük énektudása kiemelkedő.

Vastag Tamás – aki színpadon már megformálta A hang című előadásban Frank Sinatrat – most is megidézi a világsztár szellemét. A fiatal magyar énekes nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer ebben a stílusban jelenjen meg a lemeze. Most is nagy örömmel adja elő a Fly Me To The Moon-t.  Békéscsabán 2013-ban bújt először Sinatra bőrébe, s azóta is nagy kedvence az énekes. Mindemellett készül még néhány musical-örökzölddel.

Fésűs Nelly és Buch Tibor nem először mutat be részleteket a La Mancha lovagja című musicalből. Elhangzanak majd a darab legnagyobb slágerei, a lovag dala és a Gödör-dal. Mindkét előadó tetőket bontani képes, pántokat törő hanggal rendelkezik, ezt többször bizonyították már. Most is megteszik. Amikor nem voltak színpadon, akkor kártyázással múlatták az időt. Ebbe beszállt Vajtó Lajos is, aki annyira hasonlít Buch Tiborra, hogy gyakran testvéreknek hiszik őket. 

Kiss Noró nagyon gyúrja magát A katedrális című számra és a hármas éneklésekre, a Belle című slágerre. Papp Attila Veronáról és a Két örvényről is mesél. Savanyu Gergely azon kívül, hogy állandó házigazdája a shownak, még A ház ura is lesz a Nyomorultakból. Feke Pál - aki lassan már tiszteletbeli soproninak számít - Végső táncra készül az Elisabethttel és Fantomként is látható. Füredi Nikolett az egeket ostromolja majd hangjával az egész est alatt, amelynek végén egy közös nagy buli várható a közönséggel.  

  Előadások a Barlangszínházban, SingSingSing Masters Musical Show:
    2018. július 19., csütörtök 20:00
    2018. július 20., péntek 20:00
    2018. július 21., szombat 20:00
    2018. július 22., vasárnap 20:00
    2018. július 26., csütörtök 20:00
    2018. július 27., péntek 20:00
    2018. július 28., szombat 20:00
    2018. július 29., vasárnap 20:00

Szakál Attila rendező-koreográfus
Vastag Tamás
Fésűs Nelly és Füredi Nikolett
Papp Attila, Yannick és Stéphanie Schlesser
Technikai beállás előtt
Buch Tibor egyeztet a zenekarral
Szakál Attila és Stéphanie Schlesser
Füredi Nikolett és Buch Tibor
Yannick Schlesser
Stéphanie Schlesser, Joël Wood, Yannick Schlesser
Füredi Nikolett és Joël Wood
Kiss Noró
Füredi Nikolett, Buch Tibor és Szakál Attila
Kiss Noró, Buch Tibor és Yannick Schlesser
Papp Attila
Fésűs Nelly, Füredi Nikolett, Yannick Schlesser
Stéphanie Schlesser
Munkában a zenekar
A kórus: Majnovics Vera, Szénási-Szabó Diána, Szalai Dóra
Az utolsó simítások a jelmezeken: Kis Katalin tervező