Hírek - 2018. április 12.Sajtónapon a The Blues Brothers

Jó hangulatú, vidám sajtónapon mutatkozott be az újságíróknak, tévéseknek a The Blues Brothers - The Hungarian Show stábja a Soproni Petőfi Színházban. Az eseményen a helyi fiatalokból álló médiaklub tagjai is részt vettek.

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a pár évvel ezelőtti Zene, New York, Szerelem sikere után most is örömmel fogadta Feke Pált és az ötletét, hogy mutassák be ezt a produkciót.

A zenés évad végén szerettek volna a közönségnek egy olyan koncertshow-t adni, amely színházi keretek között nyújt minőségi, színvonalas előadást, kikapcsolódást ebben a műfajban is. Az énekhangok, a díszlet- és jelmezvilág, a remek, profi zenészekből álló csapat, az országos hírű vokalisták, a Sopron Balett táncosainak teljesítménye mind bizakodásra ad okot, hogy ez sikerült is.

Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős  hangsúlyozta, hogy Sopronban remek színházi közegbe és társulatba kerültek. A teátrum vezetője, Pataki András olyan alkotói szabadságot adott, és bizalmat szavazott meg számukra, amely országosan is ritka. Ezt ők szeretnék meghálálni azzal, hogy valóban emlékezetes és reményeik szerint országos érdeklődést kiváltó show-t adnak a nézőknek. Ez az előadás egy nagy álmuk teljesülése, már egy évvel ezelőtt megkezdték az előkészületeket.

Jónás Andrea és Tóth Vera, akik Mrs. Murphyként kettős szereposztásban lépnek színpadra, arról beszéltek, hogy közel állnak hozzájuk ezek a dalok, a stílus. Énekesként kihívást jelent számukra, hogy magyarul hangzanak el ezek a számok, és cseppet sem könnyű a mi nyelvünkön énekelni az ilyen stílusú dalokat.

- Ami számomra fontossá teszi ezt a produkciót, hogy Feke Paliék bátran, a határokat kitolva hídépítő módon hozták be színházi keretek közé a show műfaját, igényesen, színvonalasan, látványosan, hogy a közönség a megszokott, mély, gondolatébresztő darabok megtekintése mellett így is kapjon egy más jellegű élményt ebben a közegben, amely szerintem egyfajta új út is lehet. Beleálltak ebbe, s nekem nagyon tetszik mindez – mondta Tóth Vera. 

Túri Lajos koreográfus azt emelte ki, hogy először dolgozott a Sopron Balettel, amelyre ő a közös munka után nem színházi tánctagozatként, hanem valódi balettegyüttesként tekint, mert a táncosok szakmai felkészültsége, tudása ezt bebizonyította számára.

Szélyes Andrea jelmeztervező a ruhák elkészítésénél azt helyezte előtérbe, hogy a jelmezek egy látványos, XXI. századi show-hoz mai stílusban készüljenek el, ugyanakkor a műfajt, az adott kort is megidézzék.

A Balogh Zoltán vezette soproni médiaklub tagjai örömmel vettek részt a sajtóeseményen, és bátran kérdeztek is az alkotócsapattól, sőt emlékfotó is készült számukra a stábbal.

A The Blues Brothers – The Hungarian show ettől a héttől kezdve összesen 26-szor látható Sopronban. A látványtervező Madarász János "Madár", a díszlet Tóth Kázmér munkája.

Fotók: Torma Sándor