Hírek - 2018. február 14.Előhívni a gonoszt

-Abszolút haszonleső, gerinctelen, alakoskodó, képmutató figurát játszom, s nem is tudom, hogy volt-e valaha olyan szerepem, amely ennyire távol állt a személyiségemtől. Most ez a feladat egy jó lélekutazás és kísérlet is számomra – mondta Kósa Zsolt, aki Von Kalb udvarnagyot formálja meg az Ármány & szerelem című rockzenés játékban. Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara művének a bemutatója február 24-én lesz. A rendező Pataki András.

Az egri származású Kósa Zsolt több zenekarban, formációban és teátrumban bizonyította énekesi képességeit. Rockzenei háttérből érkezett, lépett fel már fesztiválokon, a Petőfi Csarnokban, a MÜPÁ-ban, így számára ennek a produkciónak a zenei világa, az énekesi szerepkör olyan, mintha haza ért volna. A műfaj, a koncertek és a színpad az otthona.  Különleges hangi adottságai miatt írtak olyan jelzőt róla, hogy ő „Robert Plant és Ian Gillan magyar hangja”.

Több zenés színházi darabban szerepelt Budapesten, Székesfehérváron, Szombathelyen. Sopronban először játszik, s ahogy megfogalmazta, nagyon jó csapatba került, sokakkal már találkozott a pályafutása során.

- Márai is megírta, hogy életünkben a legizgalmasabb az önmagunkban tett utazás. Ez a szerep ilyen izgalmas kihívás számomra, fel kell fedeznem magamban azt, amikor a jó és rossz között az utóbbit választja egy ember. Meg kell fejteni, hogy miért és mi motiválja a lelket, hogyan tudom ezt magamból előhívni. Játszottam már gonosz szerepet Richelieu bíborost vagy A Macskafogó musicalben Mr. Tájfölt, s mindig kísérletezhetek is magammal ezek közben. Jó így utazni magunkkal és a nézőkkel.