Hírek - 2017. december 10.Vastaps a Táncrapszódiának

Vastapsot kaptak a Sopron Balett tagjai a Táncrapszódia című produkciójuk hivatalos bemutatóján. Az előadás keretében három koreográfiát láthatnak a nézők.

A Lángoló szív Alekszej Batrakov, a Labirintus Demcsák Ottó, a Mozart szelet pedig Rovó Péter munkája. Három koreográfus, három stílus, a klasszikus balettől a fúziós táncon át a kortársig, s mindezt egy estén tekinthették meg a nézők, akik nagy tapssal jutalmazták a Sopron Balett teljesítményét.

Az előadás után Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója köszöntötte a stábot. Örült annak, hogy a közönség érezhetően élénk, lelkes figyelemmel követi nyomon a teátrum tánctagozatának immár öt esztendeje tartó munkáját. Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője kiemelte, hogy büszke a táncosaira, akikkel közösen igazi alkotó műhelyt tudtak létrehozni. Alázatosan, nagy energiákat mozgatva dolgoznak, s így jöhetett létre ez a mostani előadás is, amely megmutatja a csapat sokszínűségét, erejét.

A produkció szünetében nyílt meg Ambrus Beatrix festett üvegképeiből álló Suttogó Inspirációk című kiállítása. A február 8-ig látható tárlatot Balogh Eszter üvegfestő, ólmozott üvegablak készítő ajánlotta a látogatók figyelmébe. A 2011 óta Sopronban élő alkotónak ez élete első kiállítása, s örül annak, hogy a színház adott otthont munkáinak, amelyeket fantáziadús színvilág jellemez, a rájuk eső fényben a közönséget invitálja egy képzeletbeli utazásra az üveg megfejthetetlen varázsában és világában.

A megnyitón Cséfalvi Eszter énekelt és hegedült.