Hírek - 2017. december 6.Adventi koszorúkat vittünk

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. képviselője is részt vett a civil szervezetek és a város ünnepváró adventi látogatásán, melynek keretében az egykori Sopron vármegye központjaiba vitték el a jókívánságaikat. A Perkovátz-Ház Baráti Körének szervezésében zajló eseményen Izsó Katalin, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház projektmenedzsere képviselte a leghűségesebb város kulturális központját és színházát.


Immár  tizennégy éve hagyomány, hogy a Perkovátz-Ház Baráti Körének szervezésében a város és a civil szervezetek képviselői egy-egy adventi koszorú átadásával fejezik ki ünnepváró jókívánságaikat az egykori Sopron vármegye központjaiban. A koszorúkon horvát, német és magyar nyelven olvasható az adventi üzenetük.

Csepreg után az ausztriai oldalon Kismarton (Eisenstadt), Nagymarton (Mattersburg), Ruszt (Rust), valamint Felsőpulya (Oberpullendorf) polgármesteri hivatalaiban adták át az összetartozás jelképeként az adventi koszorút. Másnap Sopron mellett ellátogattak Fertődre, Fertőszentmiklósra, Beledre, Csornára, valamint Kapuvárra.

A baráti körhöz csatlakozott több soproni civil szervezet, köztük a Soproni Városszépítő Egyesület, a két Rotary Klub, valamint dr. Fodor Tamás polgármester és Barcza Attila városházi tanácsnok, illetve a Széchenyi-társaság nevében a  főtitkár, dr. Rubovszky András is.  A német nemzetiségi iskola, a Szent Orsolya- és a Széchenyi gimnázium három–három diákja is velük tartott, ők a kétnapos útról dolgozat formájában számolnak be.

Fotók: Szabados Tibor