Hírek - 2017. szeptember 27.Áthágott normák

- Kellőképpen álszent, meglehetősen farizeus, s miközben bizonyos erkölcsi normákat hangoztat, ő az, aki áthágja mindazokat. Ma is elég sűrűn találkozunk ilyen emberekkel a közéletben, akik mindenről beszélnek, csak a lényegről nem. Igazán aktuális ma ez a mű - foglalta össze Makáts főtanácsosról alkotott gondolatait Horányi László. A Hippolyt, a lakáj bemutatója október 7-én lesz a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Eperjes Károly.

A színművész szerint a Hyppolit, a lakájban benne rejlik a ma világa. A külsőségekben, felszínességben rejlő gondolkodás, a sznobizmus, a tudatlanságra épülő pozícióhajszolás, amely a megfelelési kényszer miatt előbb-utóbb, mint a lufi, kipukkanhat, mert természetellenes. Mindezt boncolgatja ez a darab is.

Horányi László hosszú pályafutása alatt még nem dolgozott Eperjes Károllyal, s nagyon élvezi, ahogy rendez a színművész. Reviczky Gáborral a szinkronban már találkoztak, de színpadon most játszanak együtt, ez is izgalmassá, emlékezetessé teszi számára ezt a munkát. Annak pedig külön örül, hogy ennyi egyetemista szerepel a produkcióban, mert szerinte bízni kell bennük. Elmondása szerint ő addig optimista, amíg ilyen fiatalok kerülnek a pályára. 

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István