Hírek - 2017. szeptember 27.Nevetni magunkon

Egy piperkőc kakast játszom. Feljebb beszél a normál hangszínénél, beképzelt alak. Érdekből szeretne házasodni, a családi elvárás szerint. Teljesen idegen a lelkivilágomtól az ilyen személyiség - ez kihívás számomra. Jó kipróbálni így is magamat a színpadon, még nem játszottam énekes-táncos szerepet – mondta Habodász István, a Kaposvári Egyetem művészeti karának negyedéves színművész hallgatója, aki Makáts Csabát játssza a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékban a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Eperjes Károly.


Habodász István egyike annak a hat kaposvári egyetemistának, akiket ebben a produkcióban láthat a soproni közönség. A felvidéki Komarnóban született, az egész családja magyar, a gimnáziumot is magyarul végezte. Felvételizett a pozsonyi főiskolára és kétszer Kaposvárra. Járt a budapesti Nemes Nagy Ágnes Színészképzőbe is. Jelenleg játszik a Nemzeti Színház Tóth Ilonka című produkciójában, vendégszerepelt a kassai Thália Színház Ballada a szabadságról című Csáky Pál-darabjában.

A fiatal egyetemi hallgató várja már a soproni közönséggel való találkozást. Ahogy megfogalmazta, örömteli, amikor a néző kacag egy-egy jeleneten, de az lenne a jó, ha rájönne mindenki, igazából magunkon is nevethetnénk eközben. Hiszen ez az előadás erről is szól.

 

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István