Hírek - 2012. augusztus 14.Megérkeztek a soproni színészek

Beköltözött a színészházba a Soproni Petőfi Színház új társulatának több tagja és Katona Imrének, a teátrum rendezőjének, vezető dramaturgjának a vezetésével műhelymunka mellett már elkezdték próbálni az idei évad gyermekdarabjait. Az évadnyitó augusztus 24-én lesz.
Pataki András igazgató irányításával új, önálló társulat alakul a városban. Az önkormányzat vezetésének kérésére szakítanak a befogadó színházi hagyományokkal, a szerződtetett színészek zöme a városba költözik, a nagyszínházi produkciók pedig Sopronban készülnek. Mindemellett Demcsák Ottó Harangozó-díjas balettművész nevével fémjelezve megalakult a színházban a tánctagozat.

A soproni teátrum nyolc táncossal kezdi meg az évadot és előreláthatólag 18 tagú lesz a társulat, a vendégművészek között pedig olyan ismert nevek is találhatók, mint Bánsági Ildikó, Ulmann Mónika, Kézdy György A szerződtetések még nem fejeződtek be, de ami már biztos, a Forrás Színház hat színésze Sopronba igazolt és a településre költözött. Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Ács Tamás, Horváth László, Papp Tamás és Czár László a színészházi otthonteremtés mellett naponta kétszer próbál a teátrumban. A feszített őszi tempó miatt három gyermekelőadás, A szivárvány szép kapujában, a Székely betlehemes és a Holdbeli csónakos című produkciók jelenetein már most dolgoznak a színészek Katona Imre irányításával. A próbákhoz, a társulatépítéshez szükséges műhelymunkához az évadnyitó után csatlakozik a többi színész.

A Soproni Petőfi Színház új, önálló társulata a nagyszínpadon október 6-án mutatkozik be először a nézőknek, John Steinbeck Egerek és emberek című színművében. Az előadást Pataki András állítja színpadra.