Hírek - 2012. szeptember 29.A bor dicsérete - Nagy siker a kocsmaszínházi premieren

Nagy sikerrel mutatkozott be a Soproni Petőfi Színház Kocsmaszínháza pénteken este a Rókalyuk Sörözőben. A bor dicsérete című vidám előadásukkal alaposan meglepték a vendégeket, akik nagy tapssal jutalmazták Simon Andrea, Ács Tamás, Savanyu Gergely és Papp Attila zenés, verses összeállítását. A rendhagyó kezdeményezésnek folytatása várható a következő hónapokban.
A premierről beszámolt a Pulzus TV, az RTL Klub és az ATV Híradója is.

http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/180343http://atv.hu/videotar/20121001_reggeli_hirado_2012_10_01





A pénteki zenés produkció egy sorozat premierje volt, a teátrum szeretné végigjárni a város vendéglátóhelyeit és ingyenes előadásaival népszerűsíteni a színházat, a verseket,a dalokat, az irodalmat. Cserébe csak annyit kérnek a művészek, hogy a teátrumban készülő előadások szórólapját fogadják el a kocsmák, éttermek, sörözők.
A soproni színészek különleges kocsmaszínházi esteken váratlanul állítanak be a vendéglátóegységekbe - nincsenek meghirdetve műsoraik - a vendégek a helyszínen szembesülnek azzal, hogy egy előttük születő színházi produkció részesei.
Pataki András, a soproni teátrum igazgatója szerint fontos az, hogy a színházat elvigyék az emberek közé, különleges helyszíneken is bemutatkozhassanak a nézőknek, akiket aztán nagyon várnak vissza a kőszínházi előadásokra.