Hírek - 2012. október 6.Egerek és emberek - Premier ma - Így látják a főszereplők

John Steinbeck Egerek és emberek című színművét láthatja a közönség ma este hét órakor a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Pataki András. A premier előtt a három főszereplőt, Horváth Lászlót, Tóth Tibort és Molnár Anikót kérdeztük.
Lennie szerepében Horváth Lászlót láthatja a publikum.
- Nagy izgalommal várom a soproni közönséggel a találkozást, kíváncsi vagyok, miként reagálnak az előadásra, milyen lesz ennek a szívszorító és elgondolkodtató történetnek a fogadtatása. Nem könnyű a szerepem, minden pillanata koncentrációt igényel, viszont Lennie figurája olyan mértékben hatott rám, hogy az elkísér egész életemben. Remélem, a nézőknek is tudunk megszívlelendő útravalót adni.



A Jászai-díjas Tóth Tibor színházvezetői szemmel is várja a premier, ő a komáromi teátrum igazgatója.
- Igazgatóként örülök, hogy Sopronban új társulat alakult és részese lehetek bemutatkozásuknak. Színészként nagy adomány és ajándék, hogy Geroge-ként benne lehetek az Egerek és emberek című darabban, kedvenc színművem ez, 1988-ban Kassán Carlsont formáltam meg az akkori előadásban. A mai világban nagyon aktuális a történet, mert olyan égető kérdéseket feszeget, amelyekkel mindenki szembesülhet a kiszolgáltatottságainkban, emberi kapcsolatainkban.




Az egyedüli nő szereplő az előadásban Molnár Anikó, aki Curley feleségét alakítja.
- Izgalmas szerep az enyém, s nem csak azért, mert egyetlen nő vagyok a színpadon. Curley felesége irreális álmokat, ábrándokat kerget. Csak férfiak veszik körül, ő eközben próbálja őrizni a nőiességét, vágyik arra, hogy figyeljenek rá. Van férje, mégis magányos, s minden eszközzel megpróbál kitörni a bezártságából. Remek lélekutat, jellemfejlődést lehet ezzel a szereppel bemutatni. Bízom abban, hogy sikerül.

John Steinbeck
Egerek és emberek
színmű három felvonásban

Szereplők:

George - Tóth Tibor (Jászai-díjas)
Lennie - Horváth László
Candy - Kovács Frigyes (Jászai-díjas)
Slim - Sárdy Zoltán
Curley - Papp Attila
Curley felesége - Molnár Anikó
Crooks - Ács Tamás
Carlson - Savanyu Gergely
Whitt - Czár László
Főnök - Horváth György
Munkás - Székely Szabó Zoltán
Orgonista - Papp Gyula

Fordította: Fazekas István (Jászai-díjas)
Dramaturg: Fazekas István (Jászai-díjas)
Díszlet, jelmez: Pataki András
Zene: Max Reger
Ügyelő: Madár K. Zoltán
Fény: Kovács Ferenc
Rendezőasszisztens: Kincses Kata
Rendező: Pataki András