Hírek - 2012. november 11.Itt volt az AHA

A soproni teátrum vendégül látta az AHA Színpad tagjait, akik az Egerek és emberek című előadást tekintették meg szombaton. A látogatás érdekessége, hogy a hajléktalanokból álló társulat is játszotta már Steinbeck népszerű darabját.
Pataki András, a soproni teátrum igazgatója hívta meg az AHA Színpadot erre az előadásra. Mint mondta: különböző színjátszó fesztiválokon zsűrizte már a csoport előadásait. A társulat tavaly ősszel ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Most egy busznyian érkeztek Sopronba, hogy megnézzék a nagy sikerű produkciót. Az AHA tagjai mellett hét olyan állami gondoskodásban élő fiatal is ellátogatott az előadásra, akik szerepelnek a hajléktalan színházban.
- Az Egerek és emberek című mű pont azokat a kérdéseket, sorsokat feszegeti, amelyekkel mindannyian szembesülhetünk nap mint nap, különösen igaz ez a nehéz körülmények között élőkre. Ez a darab az emberi kapcsolatok, a barátságok, a segítő kezek kinyújtásának fontosságát is megmutatja. Az AHA tagjai számára a színház, mint önkifejezési lehetőség, a játék szabad teremtő erejével együtt kapaszkodót nyújt az életben. Mindenképp szeretném azt, hogy a jövőben valamilyen formában az AHA Színpad is bemutatkozhasson a soproni nézők előtt, akár a színházban, vagy egyéb más városi kulturális térben. Ezzel a meghívással ezt a kapcsolatot szeretnénk szorossá fűzni - mondta Pataki András.