Hírek - 2012. november 25.Elindult az Iskolaszínházi program

Németh Ervin drámatanár vezetésével Iskolaszínházi programot indított a Soproni Petőfi Színház. A Deák téri Általános Iskolában a sajtó képviselői is megtekintették a Dúvadnevelde című előadást.
Iskolaszínház egy euróért Sopronban
Egyeurós áron a teátrum előadásokat visz az ezt igénylő oktatási intézményekbe, ahol azt követően drámapedagógiai foglalkozásokat is tartanak a színtársulat tagjai.






Köszöntünk, Sopron! E mottóval új programot indított a Petőfi Színház. Ennek keretében jelképes, egyeurós áron a teátrum előadásokat visz az ezt igénylő oktatási intézményekbe, ahol azt követően drámapedagógiai foglalkozásokat is tartanak a színtársulat tagjai. A Deák téri iskolában csütörtökön két osztályban is Leonyid Gabisev Dúvadnevelde című darabját adták elő.







Felvételünk a Deák téri iskola 7. b osztályában készült.

A sorozat a Hunyadi-iskolában, a Tóth Antal-iskolában és a Széchenyi-gimnáziumban folytatódik. Pataki András igazgató az iskolaszínházi program beindítását igen fontos feladatának tekinti, a pályázatában is szerepelt, hogy a gyerekek közelről ismerkedjenek meg a színház világával. Fotó: Magasi Dávid (forrás kisalfold.hu)


- Egy nagyon gondolkodós, nagyon beleérzős játékot játszunk most, melyet egy közel kétórás színházi-nevelési foglalkozás követ, amikor szétszedjük a játékot apró elemeire, és megmutatjuk a diákoknak, hogy a színház, hogyan és milyen eszközrendszerrel működik, és ezek az eszközök, hogyan kapnak jelentéseket, tartalmakat, illetve hogyan gazdagodnak ezek a tartalmak azzal, ahogy a motívumrendszerek összekapcsolódnak az előadásban. Igazából csak az történik, hogy újrajátsszuk nekik azt a folyamatot, ami a nézők fejében az előadást követően, néhány nap múlva vagy három év múlva fog lejátszódni - nyilatkozta Németh Ervin a foglalkozásról.