Hírek - 2023. április 14.Chicago-sajtótájékoztató: Az évad egyik legjelentősebb darabjára készül a soproni társulat

Veszprém után a Soproni Petőfi Színházban rendezi meg Eperjes Károly a Chicago című világhírű musicalt.

Az 1920-as évek Chicagójában üvölt a jazz, harsog a konferanszié, és szaporodnak a hidegvérű gyilkosok. Roxie Hart, a kóristalány - amúgy férjes asszony - megöli hűtlen szeretőjét, ám urával sikerül elhitetnie, hogy a hulla egy betörő volt. Velma Kelly, a revüszínésznő, férjét és a testvérét teszi el láb alól. A két nő között elszánt versengés indul: mindketten a reflektorfénybe és az újságok címlapjára akarnak kerülni. Mindketten azt remélik, hogy bűntettük jutalma hírnév és dicsőség lesz.

Többes szereposztásban országosan ismert művészek viszik színpadra a művet. Velma Kelly szerepében Trokán Annát és Kisfaludy Zsófit, Roxie Hart szerepében pedig Kelemen Hannát és Dienes Blankát láthatjuk.

A gyilkosságokat követően Billy Flynn, a korrupt sztárügyvéd védi az elítélteket. Az ügyvéd szerepében Haumann Máté látható. Mary Sunshine-ként már fellépett a művész Veszprémbena Chicago musicalben, illetve a szerepet maga a rendező, Eperjes Károly is eljátszotta már. Most Flynn szerepében rendkívüli könnyedséggel, ösztönös tehetséggel viszi végig a szerepét.

A kiváló összeköttetéssekkel rendelkező Morton mama, a börtönőr - akinek a rabok busásan megfizetik ezeket a kapcsolatait - hármas szereposztással megy. Papadimitriu Athina, Kéri Kitty és Szőcs Erika művészekről tudható, hogy kemény, határozott személyiségek. A darabban egyszerre kell szigorú börtönőrnek és gondoskodó tyúkanyónak lenniük ebben a szerepben.

A Soproni Petőfi Színház művészei és a Sopron Balett táncosai a vendégművészekkel egy egészen különös, egyedülálló szimbiózisban dolgoznak. Segítik és támogatják egymást, ha kell tanácsot adnak a másiknak, tapsolnak egymásnak a próbákon. Végtelen alázattal, óriási lelkesedéssel játszik mindenki, látható, hogy mennyire élvezik az előadást. Egy igazi örömjátékot láthatnak a nézők.

Az alkotócsapatba is olyan országosan ismert kollégákat hívott a Kossuth- és Jászai-díjas rendező, Eperjes Károly, mint Kováts Gergely Csanád koreográfus, Rátkai Erzsébet jelmeztervező, Horesnyi Balázs díszlettervező és Oberfrank Péter karmester. Közös munkájuk minden pillanatban látható, egyértelmű receptje a sikernek.

A veszprémi előadás előtt azt nyilatkozta Eperjes Károly:

„Ha a darabot ajánlanám, minden körülmények között azt mondanám, hogy ez egy klasszikus, vérbő amerikai musical. A darab születése óta mutatja, hogyan működik a való világ, és mi vezérli azt. Ezt a jelenséget és látleletet szeretném megmutatni.”

 

Közel tíz év telt el az elhangzottak óta, és ma még inkább érvényesek ezek a gondolatok. Mindannyian elismerésre vágyunk, de mai világunkban nagyon sokan nem tudnak különbséget tenni a pillanatnyi hírnév által szerzett dicsőség és a valós értékek között.

Kéri Kitty a Morton mama jelmezben
A szereplők és alkotók a sajtótájékoztatón