Hírek - 2023. április 16.Véget ér az üzemszünet a színházban!

2023. április 17. napján véget ér a látogatói üzemszünet, a soproni társulat az április közepétől meghirdetett előadásokat újra a Soproni Petőfi Színházban tartja. 

Áprilisban már a Liszt Központ termeit elhagyva, a színházban próbálnak az alkotók és művészek, hiszen felállították a díszletet a színpadon, és ismét a Medgyaszay által tervezett színházépületben játszhat a társulat. 

 

Az Európát sújtó energiaválság takarékosságra kényszeríttette mindannyiunkat. Csatlakozva a kormány és az önkormányzat energiafelhasználás csökkentésére irányuló törekvéseihez, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. – szem előtt tartva a közönség kiszolgálásának a lehetőségekhez képest legteljesebb kiszolgálását - a következő intézkedéseket hozta:

A Soproni Petőfi Színház 2022. november 1. naptól a fűtési szezon végéig látogatói üzemszünetet tartott, a Liszt Központ használatának teljes újragondolásával.

Megköszönve a színházi bérletesek és jegyet váltók hűséges, lojális és támogató együttműködését - még a pandémia alatti nehéz időkben is -, a színház a meghirdetett darabszámban az előadásokat a Liszt Központban megtartotta. Ez érvényes volt a felnőtt, az ifjúsági és gyermek előadásokra is.

Továbbá köszönjük, a Pro Kultúra minden kollégájának, hogy segítettek újragondolni a színházat a Liszt Központban, és legjobb tudásuk szerint együttműködtek, hogy minden néző számára kellemesen teljen a színházi kikapcsolódás.

Az üzemszünet most véget ért.

 

Az színházi épületben a hűvös idő miatt okozott károkat az üzemeltetés és a műszak javította a beköltözésre, hogy az alkotókat és a nézőket a művészet befogadására alkalmas körülmények fogadják.

Az első előadás a színházban, a Chicago musical lesz április 17-én, Fáy bérletben. A felnőtt bemutató, Premier bérletben április 22-én 19 órakor kezdődik.