Hírek - 2022. október 17.Bemutattuk: Miért nem marad reggelire?

Szűnni nem akaró, hosszan tartó vastapssal jutalmazta a pénteki, kamaraszínházi bemutatót a soproni közönség, a Liszt Központ Széchenyi termében. A Miért nem marad reggelire? című romantikus vígjátékot Ray Cooney és Gene Stone írták, akik kiváló emberismerettel rendelkeztek és az emberek viselkedését finom érzékenységgel tudták ábrázolni.

A darab nem bohózat, hanem romantikus vígjáték: gyengéd humorral, apró gesztusokkal, egymásra való finom reakciókkal mutatja meg a felszín alatt megbúvó komoly, mély tartalmat.

Lux Ádám, meghívott színművész, a darab főszereplőjét, a hívatlan vendéget befogadó George-ot játssza. A színész nem először jár itt, hamar megszerette Sopron városát és könnyen összeszokott az új kollégákkal. Az előadásban szinte minden mondatánál valami új tárgy kerül a szereplő kezébe, fejben nagyon ott kell lennie, főz és mosogat is az előadásban, miközben folyamatosan helyzetkomikumokkal, rejtett megjegyzésekkel szembesül.

A fiatal, cserfes lányt, Louise-t, Molnár Anikó színművész alakítja. Akárhányszor kérdezték eddig a művésznőt az álomszerepéről, mindig hárította a kérdést, de most nem tért ki a válasz elől: EZ AZ. Nem csak izgalmasnak tartja a karaktert, de a feladat kihívásai ellenére is  - egy színész számára - álom szerepnek.

A Jászai Mari-díjas Kiss József, az előadás rendezője úgy érzi, hogy nagyon szereti a közönség a darabot, mert a külcsín mozgalmas, a háttérben viszont nagyon izgalmas, fejtegetésre érdemes témákat hordoz. A dráma íróját a legnagyobb tiszteletben tartva igyekezett megrendezni a darabot, nem szerette volna átírni azt. 

Az előadás az évadban több alkalommal látható még, nem csak a bérletesek számára, hanem bérletszünetben is. 

Fotók: Szita Márton

Lux Ádám, George szerepében
Molnár Anikó, mint Lousie
Szele Julcsi nem csak az előadás súgója és ügyelője, de az egyik hippit is ő alakítja
Savanyu Gergely, Davey szerepében