Hírek - 2022. október 6.Társadalmi felelősségvállalás Assisi Szent Ferenc nyomdokán

A társulat tagjai fotózáson voltak a fertőszentmiklósi Vadfarmon

Október 7-én indul a Soproni Petőfi Színház új évada. Az első előadás Katona Imre műve az Isten komédiása lesz. Assisi Szent Ferencről számos legenda terjedt el. Egyes források szerint prédikált az állatoknak is, akik értették a szavait. Éppen ezért a különféle ábrázolásokon, festményeken, szobrokon az alakja gyakran látható állatok, elsősorban madarak társaságában.

Az állatok világnapját 1931 óta Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünneplik.

A színház, a társulat társadalmi felelősségvállalás tevékenységével is hozzájárul a társadalmi és természeti értékek megőrzéséhez. Többek között támogatja azoknak az állatszerető szervezeteknek és embereknek a munkáját, akik mindent megtesznek azért, hogy a kisállatok biztonságban és szeretetben éljenek. 

Az elmúlt évben a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületet támogatták. Ebben az évben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje inspirálta a gondolatot, hogy a fertőszentmiklósi Vadfarm és Állatsimogatót működtető Gergácz Ottó hittel és szeretettel végzett munkájára hívják fel a figyelmet.

Nagyon sok család látogatja a farmot, a gyerekek nagyon szeretik, az állatok mellett sok-sok játék is várja a látogatókat – belépődíj nincs.

Tegnap a társulat tagjai egy rendkívül hangulatos fotózáson vettek részt, hogy népszerűsítsék a farmot, ezáltal minél több támogatót szerezzenek ehhez az áldozatos tevékenységhez. Holcmann Klaudia fotós, önként, díjmentesen vállalta a fotózást. Színészeink számára is remek kikapcsolódást jelentett ez a délután az állatokkal, hiszen két próba között látogattak el ide.

Hamarosan megjelennek a csodaszép fotók és plakátok a színház online felületein és a városban.