Hírek - 2022. január 19.A padlás: Rádiós csodák

Szembesül a csodával, a leírhatatlannal, és visz tovább egy láthatatlan stafétát. Papp Attila akkor született, amikor 1988-ban bemutatták az ikonikus, népszerű művet. Egyidős ezzel darabbal. A padlás című produkcióban a Rádiós szerepét alakítja. Az előadás januárban még hatszor szerepel a Soproni Petőfi Színház műsorán. Ebből az alkalomból a szereplők egy-egy rövid személyes gondolattal beszélnek arról, mit jelent nekik ez a darab, a közönség szeretete.

"Nekem tulajdonképpen magát a színházat jelenti A padlás. Amikor felmegyek, otthon vagyok. Ott szerelgetek, alkotok és feltalálok alkalmasint... Mikor már azt gondolnám, hogy végre megértettem valamit a világból és leírhatóvá szelídítettem, akkor szembesülök a megfoghatatlannal: a csodával. Nap, mint nap, újra és újra. Azzal a csodával, amit racionálisan nem tudunk megmagyarázni, csak átélni - közösen. Hiszen velem vannak a szellemek, akik láthatatlanul fogják a kezem. Én csak őket követem, semmi más dolgom nincs." (Papp Attila)

A padlás csapata:

Az előadásban a Rádióst Papp Attila játssza. Sünit Molnár Anikó formálja meg, a Mamókát Szőcs Erika alakítja, Barrabás– Révész szerepében Marosszéki Tamás látható. A Herceg Savanyu Gergely, a Lámpás Orbók Áron, a Kölyök Kisfaludy Zsófia, a Meglökő Kiss Noró. Témüllerként Major Zsolt, Detektívként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Az Üteg Rovó Péter, Robinson, felvételről, Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. A szobor Füsi Zsolt. A koreográfus és szcenikus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A díszlet és rendezés a Jászai-díjas Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc. A korrepetitor Sárdy Barbara, a kreatív munkatárs Pomezanski György. A vizuális tervező András Fruzsina. A rendezőasszisztens Simon Andrea, az ügyelő Horváth Dávid. Az előadás két karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt.

Januári előadások:

2022. január 27. csütörtök 18:00 - Petőfi Színház - Felsős összevont II.
2022. január 27. csütörtök 14:30 - Petőfi Színház - Felsős összevont IV.
2022. január 26. szerda 17:00 - Petőfi Színház - Felsős összevont III.
2022. január 24. hétfõ 17:00 - Petőfi Színház - Felsős összevont I.
2022. január 20. csütörtök 19:00 - Petőfi Színház - Berzsenyi bérlet
2022. január 20. csütörtök 15:00 - Petőfi Színház - Herbszt bérlet