Hírek - 2020. november 17.Barlangsztárok: Charlie

Csak a zene van. Számára 1964-óta ez az irány. Soha nem tért le erről az útról. Bárhol is járt a világban, vagy itthon, ezt képviselte. Horváth Károly, azaz Charlie megkerülhetetlen ikonja a magyar könnyűzenei életnek. Életműve, slágerré vált dalai a hazai rock legnagyobbjai közé emelték. Koncertje június 6-án látható a barlangszínházban. A legendák velünk élnek Fertőrákoson.

Bejárta a világot. Több mint tíz külföldön töltött esztendő alatt játszott Rockefellernek, sejkeknek, hercegeknek, különböző közönségnek földön, vízen. Mégis negyvenévesen robbant be a hazai zenei életbe. A legutóbbival, a Mindenen túl albumával együtt 37 lemez van mögötte 600 számmal, de mindig hozzáteszi, amikor külföldön vendéglátózott, 3500 dal volt a tarsolyában, méghozzá angol nyelven.

Charlie, a smirglihangú, sokoldalú és sok stílusú énekes, az Olympia, a Generál közben és után külföldön próbált szerencsét. Amikor hazatért, csatlakozott a Tátrai Bandhez, s utána itthon is elismerték. Gyakorlatilag ekkor újra felfedezték, miközben a hetvenes években a zenekaraival nemzetközi szinten mérve minőségi módon játszottak jazzt, bluest, soult, rockot, funkyt. Ő mindig azt mondja, nem biztos, hogy az a jó zene, amit sokan hallgatnak. Nem milliós kattintásszámot kell három akkorddal elérni, hanem jó zenét nyújtani a nézőknek. Ez pedig az emberben benne él, s ennek hatására az előadót kiválasztja a közönség.  

"Abból a szempontból valóban kívülálló voltam mindig, hogy úgy jutottam előrébb, senkit nem ismertem, senkitől nem kértem segítséget. Itthon és külföldön sem. A nézők választották a zenét velem, meg a barátaimmal. Ha barátság van, zene is van. Nem rohangálok újságokhoz, hogy írjanak rólam. Most azért elmondom, a Charlie Band és a Tátrai Band április 3-án nagy közös koncertet ad a Budapest Arénában. Ha ezt megtarthatjuk, akkor biztos, hogy találkozhatunk Fertőrákoson is."- mondta a népszerű előadó, akiről bővebben a következő Kultúra Most kiadványunkban olvashatnak.

Charlie kétszer lépett fel már a barlangszínházban, mindegyik alkalommal Demjén Ferenc vendégeként. Most önállóan jön errre a játszóhelyre koncertezni, s reményei szerint vele tarthat majd a zenekara. Így az új albumáról is játszanának dalokat. Mert ahogy megfogalmazta: mindenen túl is souljon!