Hírek - 2020. október 29.Kultúra Pont: Marosszéki Tamással

Marosszéki Tamás, a Soproni Petőfi Színház színművésze kalauzolja a nézőket a Kultúra Pont Neked ajánlóműsorunk novemberi adásában. Izgalmas színházi előadások várják a nézőket A padláson és a Római karneválon át a Stabat Materig a teátrumban. Mindemellett a Pro Kultúra szervezésében gazdag közművelődési kínálatot talál a közönség az egész városban. Komolyzenei Boszorkánykonyha, térzene, Gyorstalpaló, Márton-napi lampionos felvonulás, igazi családi programkavalkád lesz több helyütt. Az adás itt tekinthető meg.

A soproni színházban látható az évad nyitányának közönségkedvenc darabja A padlás, amelyben Marosszéki Tamás Barrabás–Révész szerepét formálja meg. A kamara játszóhelyen egy másik siker, a Római karnevál színpadi játék szerepel műsoron. Farkas Ibolya főszereplő, a Zénót alakító Wischer Johann és a rendező Pataki András beszél a darabról. A Stabat Mater a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett nagyszabású koprodukciója a leghűségesebb város táncműhelyének új bemutatója. Erről Horváth Renáta táncművész beszél.

A gazdag közművelődési kínálatból kiemelkedik a Crescendo komolyzenei bérlet új előadása, a Boszorkánykonyha. A Wespa Quartett és Bábinszki Gergely zongoraművész hangversenyén Ravel, Brahms és John Williams művei csendülnek fel. 

A nagy népszerűségnek örvendő városjáró sorozat, a Gyorstalpaló úticiélja ezúttal a soproni evangélikus temető lesz, ahol Krisch András, a Soproni Evangélikus Gyűjtemény vezetője a szakértő kalauz. A séta ezúttal a temetőből indul, a találkozó délután három órakor lesz a Balfi úti bejáratnál. A szervezők azt kérik a kutyatulajdonosoktól, hogy ezúttal kedvenceiket ne hozzák magukkal.

Igazi családi programként november 11-én délután Márton-napi lampionos felvonulást tartanak a városban. Lámpásvásár, forró tea, forralt bor és római pogácsa kóstolása a Liszt teraszon várja az érdeklődőket. A menet este hat órakor indul zenés felvezetéssel, római katonákkal. A belvárosi séta állomásain megelevenednek a legendás szent életének főbb motívumai.

Hármas meglepetés, egy másik igazi családi program és koncert várja a közönséget a Soproni Petőfi Színház első matiné előadásán november 8-án (vasárnap) délelőtt tíz órától. A meghirdetett A három aranygyűrű mesét Savanyu Gergely tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők, majd ezután a népszerű Drazsé zenekar lép fel. Ráadásként tizenegy órától a Ziránó Bábszínház Pulcinella kertészkedik című fergeteges, vidám produkcióját tekinthetik kicsik és nagyok. Akik megszomjaznak, némi fizetség után a Kakaó bárban ihatnak finom italokat. 

Műsorunk a Sopron Televízióban is megtekinthető.