Hírek - 2020. október 5.A padlás: standing ovation!

Székéből felállva, hangos bravó kiáltásokkal hosszú pecekig vastapssal ünnepelte a közönség A padlás című félig mese, félig musical stábját vasárnap a Soproni Petőfi Színházban. Az évadot megnyitó produkciót bérletszünetben tekinthették meg a nézők, akiket lenyűgözték a színészi teljesítmények és az, hogy a darab legendás slágerei a színpadon muzsikáló 25 tagú zenekar kíséretében csendültek fel, nem akármilyen hangzásvilágot és atmoszférát varázsolva a teátrum falai közé. A kirobbanó sikerű darab legközelebb október 9-én és 10-én látható újra.

Igazolta a fokozott várakozásokat A padlás műsorra tűzése Sopronban. Az évad első bemutatója élénk érdeklődést váltott ki. Az első bérletszünetes előadásra szinte teljesen megtelt a leghűségesebb város teátruma. A nézőket várta a közismert, ikonikussá vált történet, mégpedig abban az évben - 1986-ban - játszódva, amikor megszülettek az előadás dalai. Jókat derült a publikum a történelmi utásokon. Ami a soproni produkció egyedülálló különlegessége, hogy minden egyes alkalommal zenekaros kísérettel szólalnak meg a slágerré vált dalok. A szimfonikus átiratot maga a zeneszerző, Presser Gábor és Holló Aurél, az Amadinda együttes tagja készítette még 2009-ben, s azóta is csiszoltak a művön, így az országban ezt a változatot még senki nem játszotta. A hatás és siker vastapsban, standing ovationban volt mérhető a Petőfi Színházban. A színészeket és az Oberfrank Péter vezette zenekart hosszú percekig ünnepelték a nézők.

Pataki András, a produkció rendezője a vasárnapi előadás után megköszönte az egész stáb munkáját és azt, hogy ezzel a bemutatóval nem csak a nézőknek okoztak örömet a járványhelyzet közepette, hanem méltóképp emlékezhettek a két és fél éve elhunyt barátjuk, a társulat tagja, Horváth László színművész előtt, akinek A padlás volt a kedvenc darabja.

A padlás felnőtt bérletes előadásként és bérletszünetben is szerepel a leghűségesebb város teátrumának idei műsorán.