Hírek - 2020. szeptember 28.KultUdvarokban A padlás

A vasárnapi óriási sikerrel zajló soproni KultUdvarok belvárosi rendezvénysorozat keretében a közönség ízelítőt kaphatott a Soproni Petőfi Színház most készülő új előadásának, A padlásnak a dalaiból. A Bányászati Múzeumban a Muzsikáló udvaron Molnár Anikó, Kisfaludy Zsófia, Szőcs Erika, Papp Attila, Orbók Áron, Savanyu Gergely, Marosszéki Tamás és Kiss Noró lépett fel hatalmas érdeklődés és ováció közepette. 

A soproni teátrum ide évadát megnyitó előadás a közönség által nagyon várt félig mese és félig musical, A padlás. A darabot már ezen a hétvégén megtekinthetik a nézők a Soproni Petőfi Színházban. A főszereplők pedig KultUdvarokban most előadtak néhány dalt a produkcióból. A mű legnagyobb slágerei annyira tetszettek a közönségnek, hogy többen a helyükön dúdolták vagy énekelték a legendássá vált számokat. Elhangzottak az Ég és Föld között itt áll a padlás, az Örökre szépek, a Most nem szólnak a csillagok és a Szilvásgombóc című örökzöldek. A Mamóka szóló száma sem hiányozhatott és természetesen felcsendült a mű emblematikus szerzeménye, a Fényév távolság, amely A padlástól olyan elválaszthatatlan, akár Soprontól a Tűztorony.  

A soproni színészek rendszeres vendégei a Pro Kultúra őszi legnagyobb szabású, legnagyobb érdeklődést kiváltó több generációt vonzó belvárosi rendezvényének. Most is több helyen találkozhattak velük a KultUdvarokba ellátogatók.

A padlás próbái ma folytatódnak a színházban, a stáb a  hét közepén mutatkozik be a sajtónak és vasárnaptól már a közönség is láthatja a produkciót, melyet Pataki András állít színpadra.