Hírek - 2020. április 8.Mesés dalutazás

- Minden korosztálynak szólnak ezek a dalok, nagy örömünkre szolgálna, ha az egész családnak örök élményt tudnánk nyújtani. Rendkívül boldog vagyok, hogy részt vehetek ebben az előadásban, és már türelmetlenül várom. Imádom Sopront, a barlangszínházat, ami egy varázslatos, mesés hely és tökéletes keretet nyújt majd ennek a gyönyörű utazásnak, amelyre hívjuk a nézőket. Találkozunk most nyáron! - ezzel a szavakkal invitálja a nézőket Fertőrákosra, a Mesés musicalek nagyszabású augusztusi produkció egyik szereplője Stéphanie Schlesser, a népszerű, nemzetközi hírű előadóművész, aki a soproni nézők egyik kedvencévé vált az elmúlt években.

A kormányintézkedések miatt a Stabat Mater és A padlás című bérletes előadásainkat a következő évadban mutatjuk be. A felnőtt bérletes közönség helyettük regisztráció után megnézheti a fertőrákosi barlangszínházban a soproni teátrum szintén új, Mesés musicalek című nagyszabású darabját augusztus 7-én, 8-án, 14-én vagy 15-én.

A látványos show keretében elhangzanak az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, az Egyiptom hercege, az Aranyhaj és a nagy gubanc című produkciók legnagyobb slágerei hazai és nemzetközi sztárok előadásában. Itt lesz Stéphanie Schlesser, a Rómeó és Júlia musical párizsi társulatából Stéphane Métro színművész, énekes, zeneszerző, a Dal győztese és műsorvezetője Freddie, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Savanyu Gergely, Kiss Noró, Papp Attila. Közreműködnek a Sopron Balett táncosai és a Local Vintage Company. A rendező-koreográfus Szakál Attila.

Stéphanie Schlessert először az Aida előadásban hallhatta énekelni a közönség. Mindenkit lenyűgözött a hangjával, teljesítményével. Ez lett az ő mindörökké szerepe itt. Azóta szinte hozzátartozik a társulathoz. Részt vett a SingSingSing produkció nyári előadásaiban, majd a Zenta, 1697 rockoperában is játszik, augusztusban pedig a barlangszínházban a Mesés musicalekben lép fel a nézők legnagyobb örömére.

A Franciaországban élő Stéphanie Schlesser, akinek édesanyja magyar származású, édesapja luxemburgi Belgiumban született. Párizsba 18 évesen költözött, mert felvételt nyert az exkluzív Nemzetközi Musical Akadémiára, ahol évfolyamelsőként diplomázott. Stéphanie Schlesser számtalan nagy zenés darabban játszott már a világ több részén. A "Párizsi Notre-Dame" című francia musical ázsiai sorozatán Fleur de Lys szerepét énekelte. A féléves turné alatt közel 100-szor játszotta ezt a szerepet. Bejárta Dél-Koreát, Taiwant és Libanont. A következő felkérés a Rómeó és Júlia musical volt, ebben Júliát játszotta ismét Dél–Koreában. Párizsba visszatérve a Madiba című, Nelson Mandela életéről szóló musicalben lépett fel, majd egy Saint-Tropez–i show-ban táncolt és énekelt. A következő szerződése ismét Ázsiába szólította, ugyanis a Rómeó és Júliát Kína nagyvárosaiban mutatták be. A párizsi Théâtre de la Tour Eiffel-ben néhány kivételes időpontban fellép az "I Love Piaf" showban. Stéphanie rendszeresen énekel a "Broadway Band" együttessel. A Dubbing Brothers stúdió Disney-rajzfilmjeiben szinkronizálást is végez. Magyarországon a soproni szerepei, az Aida siker után a fővárosi We Will Rock You musicalben játszott és most énekel a PS Produkció Sztárcsinálók magyar előadásában.
  
Szakál Attila – akinek a javaslatára annak idején bekerült a soproni Aida produkcióba – pedig most elhívta a Mesés musicalekbe. Számára ezek a dalok sem lesznek ismeretlenek, ugyanis a kitűnő énekesnő játszotta a "Jégkirálynő" című Disney–musical főszerepét Martinique szigetén. Valószínűleg sok meglepetést tartogató lesz a produkcióban a találkozásuk Füredi Nikolettel, aki viszont a magyar rajzfilmdalt énekli és adja hangját Elsanak.