Hírek - 2020. március 25.Készülnek a videóink

Rejtő Jenő kabaré, Hamvas Béla és Márai Sándor írásai. Az Együtt ülünk a világfa ágán turné emlékezetes produkciói. Versek, mesék, a Peer Gynt előadás kísérő zenéje és egy országos premierként készülő meglepetés dal, egy olyan magyar sláger, amely megérintette a nézők lelkét, szívét Sopronban, s kicsit megidézi majd a We Are the World nagy közös éneklés szellemiségét. Mindez már a vágópultokon látható a Petőfi Színházban. Figyeljék közösségi oldalunkat, rövidesen startolnak a most rögzített produkcióink. 

Rejtő Jenő A hallgatás című jelenetét a Liszt Caféban vették fel. A szereplők: Savanyu Gergely, Ács Tamás, Simon Andrea és Papp Attila. A legendás magyar író műveiből készült kabaré Pataki András rendezésében nagy sikerrel szerepelt a soproni teátrum műsorán. A produkció vendégeskedett Vászolyban, Győrben, Bécsben, Jászberényben, Esztergomban, Alsóörsön, Magyarpolányban.

Ugyancsak rögzítették A magány változatai című összeállítás néhány részletét Papp Attilával és Ács Tamással. A Magyar Művészeti Akadémia, a Soproni Petőfi Színház, valamint a Forrás Színház Márai Sándor és Hamvas Béla írásaira épülő koprodukcióját először a Pesti Vigadóban mutatták be 2016-ban, majd láthatták a nézők Sopronban is. Katona Imre szerkesztő-rendező a két írótól összesen 24 könyvet olvasott el, s ebből a hatalmas mennyiségű forrásmunkából állította színpadra  az estet. Vendégeskedett az előadás a Vajdaságban, Marosvásárhelyen, Tusnádfürdőn, Magyarpolányban, Vászolyban.

Együtt ülünk a világfa ágán címmel verses, zenés kulturális műsort vittek hátrányos helyzetű gyerekeknek, nehéz sorsú cigány fiataloknak a Soproni Petőfi Színház művészei szerte az országba és a Vajdaságba az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati lehetőségének köszönhetően januárban és februárban. Ötezeregyszáz kilométeres, egyedülálló turnéjuk Sopronból indult és itt ért véget. A zenészekből, színészekből áll csapat (Molnár Anikó, Papp Attila színművészek, Varga Gábor zongoraművész, Kónyai Flórián, hegedűművész) elsősorban felsősöknek és középiskolásoknak szóló műsorával gyermekotthonokban, nevelőintézetekben, fiatalkorúak börtöneiben lépett fel. Mindemellett utaztak a produkcióval nehéz helyzetű tehetségeket gondozó helyekre, alapítványokhoz. Ebben az esetben az országos hálozatú Csányi Alapítvány intézményeibe. A csapat Sopronból indult január 21-én és oda is tért vissza egy hónap múlva. Közben Győr, Zalaegerszeg, Csorna, Felsődobsza, Mónosbél, Miskolc, Budapest, Jászberény, Szolnok, Kalocsa, Kecskemét, Nagybajom, Kaposvár, Szeged, Komló, Pécs, Mohács állomáshelyeken járt. A Vajdaságból pedig Kishegyes és Csóka szerepelt a programban.  

Ebből a műsorból is láthatnak most frissen felvett részleteket.

Egy nagy meglepetés produkció pedig már nyolc napja készül, hatvanegy résztvevővel. Részletek hamarosan! Figyeljék a közösségi oldalainkat.