Hírek - 2020. február 22.Új sztár a Mesés musicalekben

Francia sztár, Stéphane Métro színművész, énekes, zeneszerző csatlakozik a Mesés musicalek csapatához. Őt hat éve maga Roman Polanski rendező választotta ki A vámpirok bálja híres párizsi feldolgozásában Krolock grófjának szerepére. A Soproni Petőfi Színház a 2020-as barlangszínházi szezonban augusztus 7-én tart nagyszabású, látványos, egyedülálló bemutatót Szakál Attila rendező-koreográfus vezetésével a műfaj kiemelkedő előadóival. A premier után augusztus 8–án, 14–én és 15–én még látható az előadás  

A Mesés musicalekben a soproni közönség kedvelt énekesei, művészei szerepelnek. A tervek szerint itt lesz a Párizsból érkező Stéphanie Schlesser, a Rómeó és Júlia musical párizsi társulatából Stéphane Métro színművész, énekes, zeneszerző, a Dal győztese és műsorvezetője Freddie, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Savanyu Gergely, Kiss Noró, Papp Attila. Közreműködnek a Sopron Balett táncosai és a Local Vintage Company. Az összeállításban várhatóan olyan zenés mesékből hallhatók részletek, mint az Aladdin, Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, Egyiptom hercege, az Aranyhaj és a nagy gubanc. A produkció jelmezvilágát Kis Katalin álmodja meg és alakítja ki.

Szakál Attila erre a produkcióra a francia sztárt, Stéphane Métro színművészt, énekest, zeneszerzőt is meghívta. Olyan jelentős szerepeket formált meg eddig, mint a párizsi Rómeó és Júlia musicalben Verona hercege, a Vámpírok báljában Krolock grófja volt. Maga a színpadra adaptáló Roman Polanski választotta ki erre a szerepre. A 300. budapesti Vámpirok báljának ő volt a sztárvendége. Játszotta még az elmúlt években külföldön a Nyomorultakban Javert felügyelőt, az Aladdinban Jafart.