Hírek - 2019. december 14.Hamupipőke: családi musical sztárokkal

A Hamupipőke című meséből készült családi musicalt láthatják a nézők január 4-én (szombaton) délután három és este hat órakor a Soproni Petőfi Színházban. A nagyszabású, látványos, szórakoztató produkcióban a leghűségesebb város közönsége által ismert és kedvelt színészek, énekesek lépnek színpadra. Érkezik Domoszlai Sándor, Józan Vivien, Teremi Trixi, az előadás két művészeti vezetője, alkotója, Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea is játszik a darabban, csakúgy mint kitűnő előadónk, Varga Miklós lánya, Varga Vivien, akit a közönség az egyik tehetségkutatóból ismerhet, amelyet két éve megnyert.   

A Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor vezette művészegyüttes – A ZsadonSzolnoki Produkció – új előadásának ötletgazdája Manfred Waba. A Grimm testvérek meséje után a történetet Thomas Jorda és Pavel Singer osztrák szerzőpáros írta zenés színpadra. A magyar szöveg Zsadon Andrea munkája. A magyarországi látvány tervezője Bíró Nóra. 

A pazar, klasszikus világot megjelenítő díszlet a régi mesekönyvek illusztrációit idézi. Nézőket elvarázsoló előadás készült, igazi családi szórakozást ígér a legszebb klasszikus mesék egyikéből, a Hamupipőke történetéből megelevenedő musical. A szereplők magas szintű énekesi és színészi teljesítménye pedig ugyancsak a mesék elragadó világát idézi meg – a jelmezekkel együtt.


A jólelkű, ám szegény lány sok-sok megpróbáltatás után ezúttal is elnyeri a királyfi szerelmét, ahogy azt már ismerhetik kicsik és nagyok.

A produkcióban soproni fiatalok, a Magyar Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett is fellép.

Szereplők:

Hamupipőke – Varga Vivien /Józan Vivien
Herceg – Tassonyi Balázs
Milli, mostohanővér – Iván Gál Judit
Lilli, mostohanővér – Teremi Trixi/ Vén Evelin
Mostohaanya – Bokor Jutta
Apa – Véghelyi Gábor
Királynő – Zsadon Andrea
Király – Domoszlai Sándor
Kamarás – Szolnoki Tibor
Inas – Dénes Viktor

További szereplők:

Csillag-Szabó Katalin, Horváth Enikő Sára, Szupper Fanni, Betuker Botond, Szab László, Szilas Benjamin
Gyerekszereplők: Kerekes Kamilla, Laborczy Sára, Pócsi Csenge, Vágány Luca Sára, Grubits Lóránd, Hegedűs Levente

Zenei vezető: Tassonyi Zsolt
Díszlet/ látvány: Bíró Nóra
Koreográfus: Michael Kropf
Koreográfus asszisztens: Kropf Minea
Jelmez-kivitelező: Tóth Barna
Smink, fodrász: Kanizsai Lászlóné
Szcenikus: Juhász Zoltán
Művészeti vezető: Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor

Videós ajánló: