Hírek - 2019. szeptember 12.Októberi hármas start

Hármas startra készül októberben a Soproni Petőfi Színház társulata. A víg özvegy nagyoperett, a Zenta, 1697 rockopera és A gyertyák csonkig égnek című színpadi játék különböző bérletekben a következő hónapban már szerepel a teátrum műsorán. A remény évadának a nyitányaként így sokszínű kínálat és népszerű művészek, előadók sora várhatja a közönséget. A próbák szeptemberben gőzerővel zajlanak, teljes fokozatra kapcsolnak a produkciók stábjai.

A felnőtt nagyszínpadi bérletes szezont Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettje nyitja október 19-én. Már akkora az érdeklődés a bemutató iránt, hogy a színház kitűzte a bérletszünetes időpontokat is. A produkciót november 15-én (pénteken) és november 16-án (szombaton) este hét órakor, november 17-én (vasárnap) pedig délután három órakor tekinthetik meg a nézők a Petőfi Színházban bérletszünetben.

Színpadra lépnek: Szolnoki Tibor, Füredi Nikolett/Józan Vivien, Domoszlai Sándor, Benedekffy Katalin/Vörös Edit, Ujvári Gergely/Varga Donát, Rupnik Károly/Baranyi László, Zsadon Andrea, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Szabó László, Molnár Anikó, Ács Tamás, Simon Andrea, Savanyu Gergely. Az előadásban kórus is szerepel, táncolnak a Sopron Balett tagjai. A rendező Zsadon Andrea, a játékmester Szolnoki Tibor. A koreográfus Demcsák Ottó. A két karmester Oberfrank Péter és Tassonyi Zsolt.


Kamaraszínházi előadásként a Liszt Ferenc Kulturális Központban október 4-től szerepel  műsoron Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című színpadi játéka Szilágyi Tibor, Szélyes Ferenc és Major Zsolt szereplésével. A rendező Pataki András.


Az ifjúsági bérletes közönség sem marad premier nélkül, számukra október 7-től nyolc alkalommal játssza a teátrum Szarka Gyula-Szálinger Balázs: Zenta, 1697  című rockoperát a műfaj kiemelkedő énekeseinek a közreműködésével. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Stéphanie Schlesser/Békefi Viktória/Demeter Helga, Wischer Johann, Szomor György, Savanyu Gergely, Papp Attila, Nagy Gábor, Horányi László, Kósa Zsolt és Major Zsolt látható. A koreográfus Demcsák Ottó. A rendező Pataki András.