Hírek - 2013. augusztus 15. Mindörökké István király - A próbán jártunk - Soproni előadás: augusztus 19-én

Sík Sándor István király című tragédiáját láthatják a nézők nézők augusztus 19-én (hétfőn) este fél kilenckor Sopronban a Szent György Plébánia udvarán. Az Evangélium Színház előadását Pataki András rendezte, a főszereplő pedig Pelsőczy László, aki a kultikus magyar Szörényi-Bródy rockoperában az István, a királyban a címszerepet formálta meg.
A népszerű színész Pelsőczy László jubilál, hiszen szinte napra pontosan 30 évvel ezelőtt játszhatta el Budapesten a Királydombon István király szerepét. A rockoperában királlyá koronázták, most pedig Sík Sándor tragédiájában már az idős uralkodó szerepét formálja meg.
- Azt hiszem, az országban egyedülálló, hogy ilyen nagy ívű szerep így végigkísérheti egy színész pályafutását, életét. István sorsát a színpadon a koronázástól a haláláig követhetem. A klasszikussá vált rockoperától eljutottam Sík Sándor nagyon mély tartalmú, elgondolkodtató művéig, amely a király utolsó napjairól szól. Arról a benne dúló harcról, hogy kinek adja a koronát: Orseolo Péternek vagy Vazulnak. Kit válasszon utódjául, a keresztényt vagy a pogányt? - mondta Pelsőczy László az előadásról.
A produkcióban Gizellát Varga Éva, Vazult Lénárt László, Orseolo Pétert Pintér Gábor, Gyöngyöt Szőcs Erika, Aba Sámulet Farkas Tamás, Anasztázt Lukács József, Seböst Jánosi Ferenc, Buda úrat Melis Gábor, Szalók úrat Mucsi Sándor, Gotthárd lovagot Anga-Kakszi István, a Sámánt Krizsik Alfonz formálja meg. A darab jelmeztervezője Húros Annamária.


Farkas Tamás és Pintér Gábor

Pelsőczy László és Szőcs Erika

Krizsik Alfonz

Varga Éva

Lénárt László és Pelsőczy László

Pelsőczy László