Hírek - 2019. június 5.Kik kapják a Honda Kudo művészeti díjakat?

Már számolják a Honda Kudo művészeti díj szavazatait. Úgy tűnik, a közönség nagyon komolyan vette az idei kezdeményezést, mert már most közel háromezer voks érkezett az évad legjobb színésze és táncosa elismerésekre. Pénteken a Soproni Petőfi Színház záró társulati ülésén hozzák nyilvánosságra a nyertesek nevét.

A Honda Kudo ügyvezetői, Király Tibor és Budai József tavaly azért is alapította meg ezt díjat, mert mint üzleti szereplők fontosnak érezték, hogy a város kulturális életének értékei mellé álljanak, kifejezzék: a minőség, a színvonal, a művészi teljesítmény elismerésre, megbecsülésre méltó. A cég példaértékű társadalmi szerepvállalásával, a díj megalapításához nyújtott támogatásával, segítségével ebben a formában szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a művészeti mecenatúra is megjelenjen a soproni kulturális életben, lokális gondolkodásban.

A közönség szavazata alapján minden színházi évadban egy színész és egy táncos veheti át az elismeréseket, amelyeknek összértéke 1500 eurós fellépési lehetőség az őszi színészbálon.

A nézők döntése alapján a legjobb színművész vagy táncművész 1000 eurós pénzjutalomban részesül minden évadban. Amennyiben a legtöbb szavazatot színművész kapja, akkor a legjobb táncos 500 eurós elismerésben részesül és fordítva is igaz ez. A díj nyerteseit az  évadzáró társulati üléseken hirdetik ki, az átadás pedig különleges lesz, mégpedig az őszi, negyedik színészbálon.

Király Tibor ügyvezető elmondta: nagyon örülnek annak, hogy sok szavazat érkezett, a nézők nagyon lelkesen vesznek részt ebben a kezdeményezésben, ami azt is mutatja, mennyire szeretik a színházat, a művészeket.

Már mindenki nagyon izgul, kíváncsi a végeredményre, de tényleg csak pénteken délután tudhatjuk meg, kik is az idei díjazottak.

Az elmúlt szezonban Savanyu Gergely színművész és Szalai Dóra táncművész kapta meg a Honda Kudo művészeti nívódíjat.

Már számolják a voksokat