Hírek - 2019. május 7.A víg özvegy operettsztárokkal

Egyes rajongók azt terjesztik, nincs olyan este a Földön, amikor ne lenne műsoron Lehár Ferenc A víg özvegy című világsikerű operettje. A Soproni Petőfi Színház produkcióját június végétől német nyelven láthatják a nézők a fertőrákosi barlangszínházban, majd ősztől magyarul a leghűségesebb város kőszínházában. Főszerepben a műfaj nagyágyúi, itt a szereplők névsora!

A remény évadaként hirdeti meg a Soproni Petőfi Színház a 2019/2020-as szezonját, amelynek első bemutatója októberben Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettje lesz.

Több mint száz éve járja Sopron díszpolgárának, Lehár Ferencnek világsikerű műve a diadalútját.  A víg özvegy volt a zeneszerző első nagy sikere volt, mellyel megalapozta nemzetközi karrierjét. Bécsben 1905-ben, Budapesten pedig egy évvel később mutatták be a Magyar Színházban. Az első évtizedben négyszázszor, a magyar fővárosban százötvenszer játszották. Azóta az operett magyarországi útja töretlen.

Az előadás ősztől a soproni színházban magyarul látható. Színpadra lépnek: Szolnoki Tibor, Füredi Nikolett/Józan Vivien, Domoszlai Sándor, Benedekffy  Katalin/Vörös Edit, Ujvári Gergely/Varga Donát, Rupnik Károly/Baranyi László, Zsadon Andrea, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Szabó László, Molnár Anikó, Ács Tamás, Simon Andrea, Savanyu Gergely. Az előadásban kórus is szerepel, táncolnak a Sopron Balett tagjai. A rendező Zsadon Andrea, a játékmester Szolnoki Tibor. A koreográfus Demcsák Ottó. A két karmester Oberfrank Péter és Tassonyi Zsolt.

A történet: Lehár halhatatlan, fülbemászó melódiái, a Villja-dal, a Bamba, bamba gyászvitéz, Grisette-dal-Kánkán, Csak a nő címűek remekül illeszkednek a műfajhoz hozzátartozó humorhoz, romantikához, szerelmi történethez. Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval. A darab főcselekménye nem szól másról: mint, hogy egy kis ország "Ponteverdo" az anyagi csődtől megmeneküljön, ezért dúsgazdag honleányukat akarják hazacsábítani, remélve, vagyona kiút lehet a gazdasági összeomlástól.

 A bérletmegújítás április 1-től május 31-ig tart.