Hírek - 2019. április 2.Dalba rejtett tartalom

- Első hallásra egyszerűnek, fülbemászónak tűnnek ezek a dalok, s közben remekül megkomponált, zeneileg tartalmas, erős szólamú számokat írtak az Illés tagjai. A szövegek pedig olyan mondanivalókat hordoztak, hogy az ma is ritka - mondta Papp Attila, aki Ati szerepét alakítja a Tied a világ! című zenés társasjátékban. A bemutató április 13-án lesz a Soproni Petőfi Színházban, a produkció művészeti vezetője Feke Pál.

Papp Attilától megtudtuk: a szülei bakelitlemezei között bőven akadtak Illés-korongok, így ismerte a legendás csapat dalait. Ő maga is zenél, gitározik, énekel, de bármilyen furcsa, még soha nem énekelte színpadon az ikonikus rockzenei formáció számait, örökzöldjeit. Ez lesz számára az első alkalom.

-  Énekesi szempontból nagyon jó feladatok és kihívások ezek a dalok, mert plasztikusak, formálhatók, alakíthatók. Kidomboríthatók a különböző történetek, élethelyzetek, hangulatok, magunkra húzhatók, de megőrzik egyediségüket, sajátos stílusukat, tartalmi erejüket, épp azért, mert kiválóan megírtak. A zenekarunk remek, kitűnő zenészek kísérnek bennünket, a nézők pedig egy interaktív, akciódús játékot láthatnak, amelyben néhány alkalommal úgy tűnhet számukra, már-már megkoreografált minden mozdulatunk, de más helyen viszont mintha improvizálnánk. Ami szívemhez igen közel áll ebben a produkcióban, az a fajta közvetlenség és önfeledtség, ami köztünk a darabot játszó kollégákkal a magánéletből táplálkozik. Ezáltal valós és önazonos szituációkat teremthetünk a színpadon. Ez minden este, már az előadás előtt megszületik, még mielőtt a nézőtéri fények végleg kialudnának... - avatott be a darab készülési folyamatába Papp Attila, aki azt elárulta, neki az előadásból a kedvenc dala, az Amikor én még kissrác voltam című. Ehhez is készítettek kis koreográfiát.