Hírek - 2019. március 29.Páholyban: szving, tangó

Az évad egyik legnagyobb, leghangosabb sikerét érte A szving meg a tangó című táncjáték a Soproni Petőfi Színházban. A szereplők, alkotók a közönséggel együtt hatalmas, emlékezetes élményként élték meg az előadásokat. Visszapillantó a kamerán keresztül. A Páholy házigazdája és riportere: Pomezanski György.

A Sopron Balett és St. Pölten-i Europaballett fergeteges közös előadása hat nemzet táncosainak a részvételével minden várakozáson felüli, kirobbanó és elsöprő sikert ért el. A szving koreográfiáját Rovó Péter, az argentin-tangó jelenetékét Szakál Attila készítette. A rendező Demcsák Ottó. A színpadon a soproni és környékbeli zenészekből álló Local Vintage Company játszott elismerten magas színvonalon.

A szving meg a tangó stábja nagy ünneplés közepette búcsúzott el ebben az évadban a soproni nézőktől, akik zúgó vastapssal köszönték meg a mindenki számára feledhetetlen 23 előadásból álló sorozatot. Tárgyalások folynak arról, hogy a produkció később még színpadra kerüljön akár Ausztriában vagy Németországban. A következő évadban is készül közös előadás a Sopron Balett és St. Pölten-i Europaballett közreműködésével a leghűségesebb város teátrumában.

A Páholy mostani adásában megszólalnak az alkotók, így a táncosok közül Horváth Renáta, Vaszilij Nyemcsinov, Andrej Potapov. Mellettük Papp Attila színművész, Rovó Péter koreográfus, Szénási-Rovó Diána, a zenekar tagja, Németh Ervin dramaturg, Philipp Preiss, az osztrák balett együttes marketing és nemzetközi kapcsolatainak igazgatója, valamint Demcsák Ottó rendező állt kamera elé.

Az adás ezen a linken látható:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=689&v=HOvTUcaUQ4g