Hírek - 2019. március 28.Tiszteletesek: sikeres ősbemutató

Nagy sikerrel mutatták be a soproni teátrum színházi klubjában Sławomir Mrożek Tiszteletesek című felolvasószínházi előadását. A Magyarországon még nem játszott darabot Pápai László rendezte.

A Teátrumi Színözön keretében felolvasószínházi produkcióként tekinthette meg a közönség a művet, amely a szerző utolsó alkotásainak egyike. A darabot 1996-ban írta Mexikóban. Pataki András a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a művet Józsa Péter fordító kifejezetten a Soproni Petőfi Színháznak ajánlottan juttatta el hozzá. Pataki András köszöntőjében hangsúlyozta, hatással volt rá, pályafutására az író, játszott általa írt darabban, egyszer rendezett is Mrożek-művek. Őt az egyik kiemelkedő kortárs színpadi szerzőnek tartja, s nagyon örül annak, hogy ősbemutatóként színre kerülhetett a Tiszteletesek Sopronban.

Az eseményen Savanyu Gergely olvasta fel a színházi világnapi üzenetet.

A végig izgalmas, feszült, utánozhatatlan párbeszédekre, helyzetekre épülő történet, a hozzá kapcsolódó színpadi játék, a színészi teljesítmények emlékezetes színházi élményt nyújtottak és nagy tetszést arattak a közönség körében.

Akik ezért vastapsot kaptak Sopronban: Molnár Anikó, Savanyu Gergely, Simon Andrea, Both Gréta, Papp Attila, Szőcs Erika, Demeter Helga, Marosszéki Tamás, Ács Tamás és a rendező Pápai László.

Fotók: Szalay Károly