Hírek - 2019. február 6.A Gazdagság: még háromszor

Még háromszor látható Arisztophanész A Gazdagság című komédiája a Soproni Petőfi Színházban. A látványos maszkos játék és a darabban rejlő erős társadalomkritika különleges élményt garantál a nézőknek.

Az országban egyedülálló módon ebben az évadban a közönség csak a Soproni Petőfi Színházban láthat görög komédiát a műfaj őshazájából, különleges maszkos játékkal, balkáni zenével fűszerezve. Arisztophanész A Gazdagság című művéből készült előadást Katona Imre írta mai színpadra, a rendező Béres László.

A soproni színház a komédia évadában a műfaj őshazájából választott darabot, ezzel is jelezve: milyen utakat is jártak be az idők folyamán ezek a felszabadultnak, vidámnak tartott irodalmi alkotások a keletkezéséktől, céljuktól, üzenetüktől a mai értelmezésükig. Az alkotók modern köntösbe bújtatva felelevenítik az akkori színházünnep hangulatát, amelynek nyomait mindmáig őrzik a karneválok és farsangi vigasságok, miközben visszautazhatnak a nézők abba a világba, amikor a demokrácia hazájában megteremtődött a politikai kabaré őse. Azért is, hogy a közösséget védelmezze.

Játszási napok:

2019. február 9. szombat 19:00 - Blaha bérlet
2019. február 8. péntek 19:00 - Csatkai bérlet
2019. február 7. csütörtök 19:00 - Palotay bérlet