Hírek - 2018. november 26.Aida: könnyes búcsú

Felállva, hatalmas üdvrivalgások közepette könnyezve ünnepelte a közönség az Aida stábját a búcsút jelentő négy bérletszünetes előadáson a Soproni Petőfi Színházban. A Pataki András rendezte produkció a tavalyi barlangszínházi alkalmakkal együtt összesen 25-ször szerepelt a teátrum műsorán és megközelítőleg tízezer néző tekintette meg a Tim Rice és Elton John művéből készült musicalt.

Az Aida című musical a soproni színház történetének egyik sikerelőadásává vált. Országos hírnévre tett szert, a búcsút jelentő hétvégi zsúfolásig megtelt négy bérletszünetes előadásra érkeztek nézők Esztergomból, Komlóról, Budapestről, Győrből, Szombathelyről és Sopron környéki településekről szép számmal.

A produkció titkát sokan próbálták megfejteni. Többen úgy vélik, a zseniális zene, a megható, sok üzenettel bíró történet, a soproni előadás főszereplőinek kiemelkedő énekesi-színészi teljesítménye, a nagy létszámú kórus, a zenekar magas szintű játéka, a táncosok ereje, az egész stáb csapatmunkája együtt kellett ahhoz, hogy a darab utat találjon a közönség szívéhez.

Húros Annamária jelmezei, Szakál Attila koreográfiája és díszlet világa, Pataki András rendezése minden várakozáson felüli sikert hozott a soproni színháznak, amelynek történetében nem fordult elő az, hogy egy előadást sorozatban felállva tapsoltak volna meg a nézők.  Az Aida úgy köszönt el a nézőktől, ahogy elindult a sikerútja tavaly nyáron.