Hírek - 2018. november 23.Jelenetek tatárbifsztekkel, sörrel

A Jelenetek egy házasságból című produkcióval vesz részt a soproni színház a 18. Kaleidoszkóp VersFesztiválon, amelynek Vác ad otthont. A hétvégén, november 24-én szombaton különleges előadást tart Gál Tamás és Kiss Szilvia, ugyanis a Rubra Art Lounge Étteremben a séf megfőzi és tálalja a darabban szereplő tatárbifszteket sörrel.

A Soproni Petőfi Színház, a Csallóközi Csavar Színház, a Mikházi Csűrszínház, a Forrás Színház és a Malom Színház koprodukciója nagy sikerrel szerepel a leghűségesebb város teátrumának műsorán. Az Ingmar Bergman műve alapján készült színpadi játékot Pataki András rendezte. 

A váci Rubra Színpadon a Soproni Petőfi Színház két színésze, akik az életben is egy házaspárt alkotnak, ezuttal a házasság mindennapi, mégis különös jeleneteit tárják a színházra és az ínycsiklandó ételekre kíváncsi közönség elé!

Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből: az első jelenet látszólagos felhőtlen boldogságától jutnak el az egymás ellen forduláson, a teljes felbomlás folyamatán át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember, Marianne és Johan már nem kiszolgáltatottjai egymásnak, hanem őszinte megértéssel tudnak közeledni a másik felé.

A váci Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál, amely a Kárpát-medence egyedülálló vers és pódiumművészeti seregszemléje, 18 éves múltra tekint vissza. A Váci Dunakanyar Színházban megvalósuló rendezvény különlegessége, hogy különböző korosztályok, magyarországiak és határon túliak, amatőrök és profik együtt mutathatják be tehetségüket.

A Magyar Versmondók Egyesületének pódiumművészeti seregszemléjén a színházi előadások között szerepel a felvidéki Csavar Színház Jóka ördöge, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Arany-metszés című előadása, valamint Csokonai Dorottya című művének színpadi adaptációja az Első Magyar Versszínháztól és a Csavar Színháztól.

A kaposvári Csiky Gergely Színház Hunyadkürti György szereplésével A nagybőgő című darabbal, míg Borbély Sándor a Karinthy Színház korábbi darabjával, Az apostollal érkezik a fesztiválra. Egy pécsi társulat pedig a Jónás könyvét adja elő. A Zita című történelmi darab is látható lesz péntek este Bencze Ilona színművész főszereplésével. A Turay Ida Színház produkcióját Szerednyey Béla rendezésében láthatja a közönség.

Idén is nevezhettek nem hivatásos előadók, társulatok, zenekarok és alkotók saját produkciókkal. A Versmondó szalon vers- és prózamondó versennyel, a versszínházi versenyprogram önálló és társas pódiumi estekkel, performanszokkal, a Verszenei sarok koncertekkel, a Versfilmek a vásznon elnevezésű blokk pedig mozgóképes alkotásokkal várja a közönséget. A hivatásos és az amatőr versenyzők külön kategóriában versenyeznek a fesztiválon. (Forrás: MTI)