Hírek - 2018. szeptember 14.Aida próba: megújult erőkkel

Egy teljesen új Aida-előadást láthat a közönség a Soproni Petőfi Színházban bérletszünetben szeptember 21-én, 22-én és 23-án. A teátrum sikerprodukciója kőszínházi keretek között friss látványvilággal várja a nézőket, hogy tovább íródjon a legenda a leghűségesebb városban. A próbán jártunk.

Szakál Attila a darab koreográfusa, díszlettervezője feszült koncentrációval irányítja a táncos jeleneteket. A fertőrákosi barlangszínházhoz képest szűkebb tér kihívást jelent mindenki számára, nagyon pontosan kell a mozdulatokat, jeleneteket újrapróbálni, alkalmazkodni a kisebb helyhez. A díszletelemeket is így próbálták beállítani.

Demeter Helga, Marosszéki Tamás színművészek, valamint a Sopron Baletthez érkező  öt táncos, Alekszandra Balabanova, Alekszandra Tyeplih, Bogdan Holomej, Vaszilij Nyemcsinov és Rudisch Boglárka  új tagokként vesznek részt a munkában, elszántan, fegyelmezetten dolgoznak. Pataki András rendező nyugodt. Bízik a csapatban, az előadás erejében, amivel tavaly beírták magukat a barlangszínház történetébe. Egymás után hatszor felállva ünnepelte a stábot a közönség.

Fontos számára, hogy ugyanaz a lelki, érzelmi töltet vegye körbe a musical szereplőit a színpadon, mint egy éve. Akkor nem lehet baj. Ez a titka is a remekül megírt darabnak: a lelkek, az előadói jelenlét ereje és persze a magas szintű énekesi teljesítmények. Ezekből az elmúlt években sem volt hiány.

A főszereplők Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György is nagyon várják már a soproni közönséggel a találkozást. Mindannyiuknak fontos mérföldkő a pályafutásában Elton John - Tim Rice műve, az a siker, katarzist adó élmény, amelyet elérhettek vele.

A kórus, a zenekar, a táncosok hatalmas energiákat mozgatva próbálnak. Valóságos energiamező veszi körbe a színpadot, szikráznak a jelenlétektől a világot jelentő deszkák.

Kovács Ferenc műszaki vezető, Magyar Teátrum díjas fővilágosító is izgalommal készül, érkeznek a barlangszínházból a nagy teljesítményű robotlámpák. A kőszínházi tér más hangzás-és látványvilágot kölcsönöz a musical köré, így gyakorlatilag az is egy teljesen új hatású előadást láthat, aki már megtekintette ezt a produkciót a barlangszínházban.

Az Aida csapata Sopronban felpörgette a tempót. Emelkedik az adrenalin, a művészi, alkotói erő készen áll, hogy találkozzon a közönség várakozásával.

Írjuk együtt a legendát! Ön ott lesz?



 

Fotók: Szalay Károly