Hírek - 2018. augusztus 14.Rockénekesből bonviván

A Led Zeppelin számok után Strauss dallamaival varázsolja most el a közönséget Domoszlai Sándor, aki közgazdászból vált népszerű énekessé. Az Egy éj Velencében című előadás augusztus 24-én, 25-én, 26-án látható a fertőrákosi barlangszínházban németül, majd ősztől magyarul a Soproni Petőfi Színházban.

- Az urbinói herceg egy világfi, aki tekintélyével, pénzével bárkit megszerezhet. Tudják is róla ezt a felsőbb körökben. Nagy nőcsábász, ugyanakkor belső érzékenységével most visszaélnek a hölgyek, őt húzzák csőbe - mondta szerepéről Domoszlai Sándor. A most készülő produkció művészeti vezetői Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea.

A színművész-magánénekes jól ismeri Strauss-darabját, hiszen már játszott a műből készült előadásokban magyarul és németül. Főként a herceget formálja meg, ám bő tíz évvel ezelőtt Debrecenben Caramellot is alakította.

Domoszlai Sándorról kevesen tudják, hogy eredetileg közgazdász és fiatalabb korában rock, blues és funky dalokat énekelt, szerette a Led Zeppelin és a Deep Purple dalait előadni.  Majd később a zenés színház felé fordult, operában, operettben, musicalben és prózai szerepben egyaránt emlékezetesen helyt állt. Játszott az ország és a világ több pontján, tagja volt az Operettszínháznak is, jelenleg szabadúszó.

- Strauss muzsikája nagyon magas színvonalú és összetett. A dallamvilága, erős megkomponáltsága zeneileg a finálékban csúcsosodik ki. Talán nem véletlen, hogy játékban  a legjobban ezekhez a muzsikákhoz a commedia dell'arte stílus illik, amikor is számtalan variációt, színt kínál egy-egy helyzet. Ez pedig tovább erősíti a történetet, annak játékosságát és kiemeli az érzelmeket, szenvedélyeket és persze a humort, amelyből most sem lesz hiány - emelte ki Domoszlai Sándor, aki szerint a nyelvi környezet miatt biztos, hogy más lesz a német és magyar nyelvű előadás. Amiben viszont nem különböznek majd egymástól a produkciók, hogy nem hiányzik majd belőlük az utánozhatatlan magyaros operettes virtus.