Hírek - 2018. augusztus 3.Teremi Trixi: "Az operett örök"

Nagymamája nyolcévesen kiszökött egy vándorcirkuszhoz, hogy színpadra állhasson. Végül hazatért, nem teljesült be ez a vágya. Teremi Trixi színművésznő, a népszerű szubrett viszont 19 évesen az Operettszínházban énekelt, táncolt. A soproni közönséghez is visszatér, hiszen már játszott itt. Láthatják a nézők az Egy éj Velencében című produkcióban, s fellép majd a barlangszínházban a német nyelvű Csárdáskirálynőben, mégpedig Stáziként.
Egy korábbi szerepben a Mágnás Miskában Kiss Zoltánnal, akit szintén jól ismerhetnek a soproni nézők


A műfaj egyik kedvelt képviselője Teremi Trixi, aki a világ számos pontján szerepelt már az elmúlt évtizedekben, ő a hazai operettvilág egyik meghatározó szereplője lassan harminc esztendeje. Játszott az országban több színházban, így Miskolcon, Győrben, Sopronban, Veszprémben, Békéscsabán, Tatabányán, Zalaegerszegen, a fővárosi Turay Ida Színházban és a József Attila Színházban is. Több mint 100 külföldi turnén vett részt. Kilenc éven át volt a Belgiumi Vlaams Musik Theater tagja. Ez idáig legfiatalabbként díjazottként kapta meg Magyarországon Bársony Rózsi-gyűrűt, a legjobb szubrettnek járó elismerést. Szinte nincs olyan népszerű operett, amelyben ne szerepelt volna, vagy aminek a dalait ne énekelné fellépéseikor.

Ő mindig úgy érezte, erre a műfajra születni kell. Neki már apai nagymamája is színpadra vágyott, primadonna szeretett volna lenni, ezért kiskorában otthonról kiszökött egy vándorcirkuszhoz, hogy majd ott valósítja meg az álmait. Csak néhány nap után került elő. Édesapja remek táncos-komikusi tehetséggel rendelkezett, de a színművészeti főiskola harmadik rostáján kiesett. Így talán nem véletlen, hogy lánya is komolyzenét tanult, énekelt. Amikor pedig  Teremi Trixi 17 évesen egy énekverseny megnyerése után meglátta az Operettszínházban Oszvald Marikát és Farkas Bálintot, akkor végleg beleszeretett a műfajba, illetve szerinte az operett kiválasztotta magának. Elrendelt út volt ez már két generáción át náluk. Őt felvették a Színművészeti Főiskolára és két esztendő múlva, már a tanulmányai alatt A mosoly országa című előadásban színpadra is léphetett a fővárosi Operettszínházban.

Teremi Trixi szerint  szerint az operett népszerűségének a hazai titka az, hogy ezt a műfajt a magyar lélekkel lehet igazán hitelesen képviselni.

- Különleges életérzést ad az operett, s ezzel legjobban a magyar lélek és virtus tud azonosulni. A temperamentum, az energia, a szenvedély, amit mi magunkban hordozunk eredményezi azt, hogy nem nem előadjuk, eljátsszuk, hanem éljük a valódi érzelmeket. Ettől vált a magyar operett egyedivé. A belső erő, a vidámság, a pikantéria, a huncutság, a világra való kikacsintás, a hatalmas érzelmi töltet adja, hogy a magyar operett örök - akár a szerelem - és soha nem megy ki a divatból - mondta Teremi Trixi.

Az Egy éj Velencében című előadás augusztus 24-én, 25-én, 26-án látható a fertőrákosi barlangszínházban németül, majd ősztől magyarul a Soproni Petőfi Színházban.

Az operett örök - mondta Teremi Trixi, aki ismét játszik Sopronban