William Shakespeare És Rómeó és Júlia előadás

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter egy szerelmespárt alakítanak, egy halálra ítélt, halhatatlan szerelem történetében. Ám varázsos játékukkal életre keltik egész Veronát is. Testük egyben az előadás díszlete is, ők maguk a színház. Gesztusok, mozdulatok fantáziadús jelrendszerével változnak egy pillanat alatt figuráról figurára. Öntörvényű, lázas száguldás, egy drámaköltő zseni kottája alapján. Ketten vannak a világot jelentő deszkákon. Összesen ketten. Shakespeare világát jelentik.

Vámos Miklós ötlete és Mészöly Dezső fordítása alapján.

"Elmesélünk egy történetet azokkal a lehetőségekkel és szabadsággal, amelyet egy mesélői helyzet megenged. Azzal a korlátlan fantáziával (játékosan mégis komolyan véve), ahogy az ember komolyan beszél a gyerekekkel szerelemről, halálról, tisztességről, barátságról. Azt hittem, bizonyos szerepek elmennek az ember mellett. Tévedtem. Csak utolértek. De hogy még dajka is leszek, ez váratlan meglepetés. De kellemes. A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakespeare által írt Rómeó és Júlia." - Rudolf Péter


Az előadás megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott. Az előadást egy felvonásban játsszuk, időtartama 1 óra 30 perc.

 

A program a Soproni Ünnepi Hetek tematikus eseménysorozat része. 
További információk és részletes program a S.Ü.H.-ről: https://bit.ly/soproniunnepihetek 

Szereplők:

Júlia – Nagy-Kálózy Eszter
Rómeó – Rudolf Péter

Alkotók:

Ötlet – Vámos Miklós
Fordító – Mészöly Dezső
Rendező – Horgas Ádám

Előadások:


  • 2023. június 29. csütörtök 19:00 - Petőfi Színház - Bérleten kívüli