Fred Ebb - Bob Fosse - John Kander Chicago musical

A világ musicaljei közül az egyik legnépszerűbb darab a Chicago. Látványos színpadkép, nagyszabású revüket idéző táncos jelenetek, az amerikai showbizniszre jellemző vérbő dzsesszes zene és remek szereposztás jellemzi a produkciót, amelyet a rendező fontos üzenetnek szán. A mű egyaránt szól a mesterségesen fenntartott hírnévről, a manipulált társadalomról, a felépített celebség látszatvalóságáról. A Chicago tűpontosan és kíméletlenül mutatja be a börtönbe került, halálra váró gyilkosok, Roxie Hart és Velma Kelly harcát Billy Flynn minden hájjal megkent fondorlatos ügyvédért, a sajtóért, a címlapokért és a felmentő ítéletért.

Maurine Dallas Watkins Chicago című színdarabja alapján.
A színdarabot és a dal- és versszövegeket fordította Prekop Gaabriella és Eörsi István.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre - theatrum-mundi.hu

Szereplők:

További szereplők:

Közreműködik Holzmann-Szalai Dóra, Kopácsi Fanni, Paksi Fruzsina, Szalai Réka, Alina Tarnyenko, Bankó Bence, Füsi Zsolt, Vasilij Nyemcsinov, Rácz Botond, Ruszlan Szojengosev. Az előadás kórusa, – valamint a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar.

Alkotótársak:

Díszlettervező – Horesnyi Balázs (Jászai-díjas, érdemes művész)

Előadások:

Kapcsolódó galéria