Hírek - 2016. október 28.35 kiló remény

A 35 kiló remény című előadással folytatódik a soproni teátrum színházi nevelési programja. Anna Gavalda regényének motívumaiból Németh Ervin, dramaturg, drámatanár készített adaptációt.

Az országban elsők között indított az elmúlt években a soproni teátrum színházi nevelési programot. A tantermi színházi foglalkozások, az ott bemutatott előadások, és a hozzájuk kapcsolódó témák, beszélgetések utat találtak a fiatalsághoz.  A visszajelzések alapján a program sikeres, keresett a város és környék iskoláiban. Ebben az évadban Németh Ervin és csapata a 35 kiló remény című produkcióval járja az oktatási intézményeket.

Ez a mű egy kiskamasz története, akinek remek a kézügyessége, hatalmas a szíve, de iskolába járni nagyon nem szeret, hiszen nem igazán tud megfelelni az ottani követelményeknek. Bármit megszerel, szívesen segít barkácsolni imádott nagypapájának, de a matekkal és a szüleivel hadilábon áll. A helyzet napról napra romlik, kicsapják az iskolából, és senkinek sincs ötlete, hogyan tovább…

A diákszereplők egy része  jó ismerősként köszöntötte egymást a próbák alatt, hiszen játszottak már korábban a Soproni Petőfi Színház egy, esetleg több tantermi színházas előadásában vagy éppen a Csonka délibáb című játékfilmben is. Mellettük a felnőtt társulatból Horváth László, Lénárt László és Szlúka Brigitta vesz részt a játékban.

Bővebb információk az előadásról és a színházi nevelési programról honlapunkon külön erre a célra létrehozott könyvtárban olvashatnak:

http://www.soproniszinhaz.hu/szinhazi-nevelesi-program-tantermi-szinhaz-szinhazi-jatekok/aktualis-szinhazi-nevelesi-eloadasaink.html